Ekonomi Haber Girişi : 08 Ekim 2014 00:46

Palandöken pislikten geçilmiyor, Özelleştirme İdaresi izlemekle yetiniyor...

Palandöken pislikten geçilmiyor, Özelleştirme İdaresi izlemekle yetiniyor...
Erzurum'da tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler gezmek için çıktıkları Palandöken'de gözlerine inanamıyor. Piknikçilerin ve alemcilerin mekanı haline gelen dağ gezmek için giden misafirleri içki şişeleri ve çöp yığınlarıyla karşılıyor.
Levent AKPINAR'ın özel haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Geçtiğimiz yıl özelleştirme kapsamına alınan ve Özelleştirme İdaresine devredilen Palandöken Kayak Merkezi yaz sezonunda alemcilerin mekanı haline geldi. Aralık ayında kayak sezonunun açılacağı dağda ortalığa saçılan ve temizlenmeyen çöpler tepkilere neden oluyor. Tatil için Erzurum'a gelen yerli ve yabancı turistlerin gezmek için çıktığı Palandöken Kayak Merkezi, bu görüntüsüyle adeta şehir çöplüğünü arındırıyor. Çöp yığınları ve ortalığa saçılmış içki şişeleriyle görenleri şaşkına çeviren kayak merkezinin başı boş bırakılması da büyük tepkilere neden oluyor.

İÇKİSİNİ ALAN DAĞA ÇIKIYOR, PİKNİKÇİLER ÇÖPLERİNİ BIRAKIYOR

Gündüz piknikçilerin gece ise alemcilerin akın ettiği Palandöken Kayak Merkezi'nin pislik içerisinde bırakılmasına tepki gösteren tatilciler, " Gezmek için çıktığımız Palandöken'de hiç beklemediğimiz görüntülerle karşılaştık. Kayak merkezindebu görüntülere seyirci kalınmasına da bir anlam veremedik. Her taraf çöp yığınları ve boş içki şişeleriyle dolu, Yakın zamanda kayak sezonun açılacak bu merkezin sahipsiz bırakılmas anlaşılır gibi değil. Şehri yönetenlerin ise bu görüntülere seyirci kalmasına bir anlam veremedik"dediler.

KAYAK KULÜBÜNÜ BIRAK PALANDÖKEN'E BAK

Palandöken'in bu içler acısı halini gören vatandaşlar Özelleştirme İdaresi yetkililerini sert bir dille eleştirerek, "Özelleştirme İdaresi, önemli sporcular yetiştiren Kayak Kulübü'nü kapatmak için zaman harcayacağına Palandöken'in temizliği ile ilgilensin. Dağa gelen misafirlere rezil oluyoruz. Şehri yönetenler bu konuda daha da duyarlı olmalı. Dağa sahip çıkmalı"dediler.




 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.