Spor Haber Girişi : 14 Ağustos 2014 12:53

Palandöken karate turnuvası başlıyor...

Palandöken karate turnuvası başlıyor...
11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nda 25 ülke mücadele verecek. 15-17 Ağustos günleri arasında yapılacak müsabakalarda yaklaşık 2500 sporcu tatamiye çıkacak.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye Karate Federasyonu'nun 2014 yılı faaliyet takviminde yer alan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası için geri sayım başladı. Bu yıl 11'incisi düzenlenecek turnuva 15-17 Ağustos günleri arasında Palandöken'de gerçekleşecek.
Yakutiye ilçesinde bulunan Buz Hokeyi Salonu'nun ev sahipliği yapacağı turnuva ferdi ve takım olmak üzere minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veteran kategorilerinde yapılacak.
25 ülke bayrağı dalgalanacağı 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nda yaklaşık 2500 sporcu tatamiye çıkacak. Türkiye'nin yanı sıra Filistin'in de özel davet ile yer alacağı organizasyona Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Ermenistan, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Kıbrıs, Kosova, Makedonya, Rusya, Türkmenistan, Ukrayna, Yeni Zelanda, Yunanistan, Tayland ve Filipinler katılım gösteriyor.
Üç gün sürecek müsabakalar sonunda kulüpler ve ülkeler bazında genel sıralamada ilk üç sırayı alanlara toplam 7 bin TL'lik para ödülü dağıtılacak.
15 Ağustos Cuma günü kata eleme ve finalleri ile başlayacak turnuva, 16-17 Ağustos günlerinde yapılacak kumite eleme ve finalleri ile sona erecek. Turnuvanın açılış seremonisi ise 16 Ağustos Cumartesi günü, saat 15.30'da gerçekleşecek.
BUZ ZEMİN ERİTİLDİ
Erzurum Karate İl Temsilcisi ve Organizasyon Direktörü Ahmet Çelebi, yaklaşık iki aydır, 25 kişilik bir ekiple yoğun bir çalışma içerisinde turnuvaya hazırlandıklarını belirterek, üç sürecek organizasyonun yüksek kalitede geçeceğini söyledi.
Müsabakalara ev sahipliği yapacak Buz Hokeyi Salonu'nun zemininde yer alan 5cm'lik buzun, sporcuların etkilenmemesi adına eritildiğini ifade eden Çelebi, "Ülkemizde düzenlenen organizasyonlara yabancı ülkeler büyük önem veriyor ve katılmak istiyor. Katılımın fazla olması Türkiye'nin karatede ortaya koyduğu gücü yansıtıyor. Bu şampiyona mücadele edecek sporcular için farklı bir deneyim olacak. Tüm sporcularımıza ve katılımcılara başarılar diliyorum" dedi.
ESAT DELİHASAN: ÇOCUKLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR TECRÜBE
11 yıl önce bölgesel olarak başlayan turnuvanın uluslararası arenaya taşındığını söyleyen Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, turnuvanın geçtiğimiz yıl başlatılan "81 İlde Karate" projesi açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Türkiye Minikler ve Yıldızlar Şampiyonası ile Anadolu Yıldızlar Ligi'nde dereceye giren sporculardan oluşan Minik ve Yıldız Milli takımlarının yer alacağı turnuvanın tecrübe kazanma açısından önemli olduğuna dikkat çeken Esat Delihasan, "Onların da tecrübe kazanmasını amaçlıyoruz. İlerleyen yıllarda uluslararası arenalarda bizi temsil edecek bu sporcularımızın performanslarını etkileyecek stres, endişe gibi durumlar yaşamamasını istiyoruz. Çocuklarımızın hepsi 'şampiyon olsun, madalya kazansın' diye düşünmüyoruz, Sporcularımızın eksiklerini görebilmek, tecrübe kazandırabilmek, rakiplerini tanıyabilmeleri ve eksiklerini tamamlayacak çalışma planı hazırlayabilmek madalya almaktan daha önemli" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.