Gündem Haber Girişi : 26 Temmuz 2014 13:46

Otogarda bayram yoğunluğu

Otogarda bayram yoğunluğu
Bayramı sevdikleriyle birlikte geçirmek isteyenleri bilet telaşı sardı. Otobüs firmalarında günler öncesinde biletler tükenirken, tek umut ek seferlere kaldı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde  Ramazan Bayramı öncesi yoğunluk arttı.  
Ramazan Bayramı'na iki gün kala otogarda hareketlilik arttı. Ek seferlerle birlikte günlük giriş-çıkış yapan otobüs sayısı 300' e yaklaşırken yetkililer, "Özellikle son güne kadar biletlerini almayanler yoğunluk yaratıyor. Firmalar kimseyi mağdur olmasın diye elinden geleni yapıyor"dediler.
İhtiyaca cevap vermeye çalışan firmalar, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması ve vatandaşların rahatça seyahat edebilmeleri için ek seferler açtıklarını belirtiyor. Firma yetkilileri ise gerekirse ek sefer sayısını artırabileceklerini belirterek, "Biz hiç bir yolcunun mağdur olmasını istemeyiz. Yolcuları sevdiklerine ulaştırmak zaten bizim görevimimiz. Yolcu sayılarına göre ek seferler düzenliyoruz. Arefe günü ek sefer sayılarını artırabiliriz"diye konuştular. 

HAFTALAR ÖNCESİNDEN BİLETLER TÜKENDİ

Bayramı il dışında geçirmek isteyenler ise bilet bulamamaktan yakınırken, "Biletler haftalar öncesinden tükenmiş. Buraya gelip ek seferler çıkmasını bekliyoruz. Firmalarda bizim mağdur olmamamız için ellerinden geleni yapıyor. İnşallah bir sorun olmadan yola çıkacağız"dediler.

ÖNLEMLER ARTIRILDI

Öte yandan son zamanlarda meydana gelen otobüs kazalarının önüne geçebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü bir dizi önlem aldı. Bazı sivil polisler de yolcu gibi otobüslere binerek seyahat edecek. Polislerin otobüsteki şoför sayısı ve hız kontrolü gibi çok sayıda denetleme yapacağı ve her türlü olumsuzluğa anında müdahale edeceği de öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.