Gündem Haber Girişi : 28 Haziran 2016 02:14

Otelde yıldıza pazarda fiyata dikkat

Otelde yıldıza pazarda fiyata dikkat
9 günlük bayram tatilinde vatandaşa mağduriyet uyarısı geldi. Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek "Kampanyalı diye elde kalan ürünü satanlara ve otellerin yıldızlarına dikkat edin" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte hem turizm hem de alışveriş sektöründe hareketlilik bekleniyor. Tüketicilerin hem bayram alışverişinde hem de tatile çıkarken dikkatli olması gerekiyor. Bayram öncesinde indirim adı altında satılmayan ürünlerin piyasaya sürülebildiğine dikkat çeken Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek, denetimlerin sıkı yapılması gerektiğini dile getirdi. İmrek "Bayram öncesinde vatandaşlar alışveriş yaparken dikkatli olmalı. Büyük miktarlı indirim olduğu belirtilen reklamlara kanmamalı. Elde birikmiş satılmayan mallar bayramda kampanya adı altında sözde indirimle satılabiliyor. Normalde 35-40 TL fiyat etiketi olan ama satılmayan bir ürünün etiketi 70 TL yapılıp üzerinde bir çarpı ile 45 liraya düşürülüyor. Tüketici dikkatli olmalı" dedi. Uzmanlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın özellikle bayram öncesinde denetimlerini artırması gerektiğine dikkat çekiyor.

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından turizm sektörü hareketlenirken, vatandaşa 'yıldız' uyarısı geldi. Bilinçli Tüketiciler Platformu Sözcüsü Mehmet İmrek, tatile gidenlerden ağırlıklı olarak otelin belirtildiği gibi olmadığına yönelik şikayetler aldıklarını söyledi.

MAĞDURİYETTE ZARARIN TAZMİNİNİ İSTEYİN

Tanıtma broşür ve reklamlarda belirtilen aktivitelerin ve yıldız sayısının tatile gidildiğinde görülmeyebildiğini dile getiren İmrek "Vatandaşa şunu söylüyoruz gittiğiniz firmanın Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi olmasına özen gösterin. Tanıtım broşürü ve reklam broşüründen alın. Sözleşmenin bir nüshasını alın. Sizlere taahhüt edilenlerin sözleşmede olup olmadığını bakın. Başınıza bir mağduriyet gelirse firmaya bildirimde bulunup zararın tazminini isteyin" diye konuştu.

3.480 TL'NİN ÜSTÜ MAHKEMEYE

İmrek, maddi ve manevi zararların alınabileceğini belirterek vatandaşa şu yolu izlemeleri gerektiği uyarısında bulundu:

"Firma herhangi bir ödeme yapmaz ise, firmayı TÜRSAB'a şikayet etmeliler. TÜRSAB kendi üyesini denetliyor. TÜRSAB'daki şikayete rağmen çözüm olmaz ise ödedikleri bedel itibariyle 2.320 TL'nin altında ilçe tüketici hakem heyetlerine, 2.320 TL'yi geçiyor ise 3.480 TL'nin altındaki rakam için il tüketici hakem heyetlerine başvuru yapılmalı. 3.480 TL'nin üzerindeki rakam için ise tüketici mahkemesinde dava açılması gerekiyor."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.