Gündem Haber Girişi : 03 Eylül 2017 16:51

Öldürülen 2 terörist gri listede çıktı

Öldürülen 2 terörist gri listede çıktı
Tunceli'de öldürülen 8 teröristten biri örgütün sözde Doğu merkez sorumlusu ve diğeri ise mayın ile patlayıcı uzmanı olduğu 300 bin lira ödüllü gri listede arandığı ortaya çıktı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Tunceli'de dün sabah ve önceki akşam güvenlik güçlerinin istihbarat çalışması sonrası merkeze bağlı Uzuntarla köyü kırsalında terör örgütü PKK'lı terörist grup belirlenmişti. Bunun üzerine Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu güvenlik gerekçesiyle kapatılmış,karadan Jandarma Komando ile Özel Hareket timleri, havadan ise F-16 ve Silahlı İHA'larla operasyon düzenlenmişti. F-16 ile yapılan operasyonda 5, sabah Silahlı İHA ile yapılan operasyonda ise aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de olduğu tahmin edilen 3 terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

3 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede arama yapan Jandarma Özel Hareket timleri 2 adet M-16, 1 adet kaleşnikof, 2 adet el bombası, 13 adet şarjör, 2 adet telsiz, 4 adet flash disk,1 adet ses kayıt cihazı, 3 adet çanta, bir miktar para ile silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirdi.

Savaş uçağı F-16 ile etkisiz hale getirilen 5 teröristin olduğu bölgede de de askeri timler, arama tarama faaliyeti gerçekleştirdi. Bölgede yapılan aramada 2'si güvenlik güçlerini aldatmada kullanılan 9 sığına ulaştı. Sığınaklarda ise 2 adet şemsiye, 3 adet tüp,4 adet sırt çantası,2 adet çadır,1'er adet gizleme ağı ile sivil kıyafet, uyku tulumu ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.