Sağlık Haber Girişi : 29 Eylül 2015 00:52

Okul kantinlerinde gazlı içecek ve cips yasaklanıyor

Okul kantinlerinde gazlı içecek ve cips yasaklanıyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Okul kantinlerimizde gazlı içecek ve cips gibi ürünlerin satışı yasaklanacak" dedi
EKSİ25HABER / ERZURUM - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıklı Kantin uygulaması konusunda çalışmalar yaptığını,belirterek, "Bir defa gazlı içecekler, cips türü yiyecekler tamamen kantinlerde yasaklanıyor" dedi.
Müezzinoğlu, "Sağlıklı Kantin" uygulamasını hayata geçireceklerine dikkati çekerek, şunları ifade etti:
"Sağlıklı beslenmede özellikle öğrencilerimiz, kantinlerde bu kültürü yerleştirebilmek adına Sağlıklı Kantin uygulamasını sağlıklı beslenmenin kültüre dönüşmesinin örneklerini buralarda okul kantinlerinde görecekler. Velilerden de annelerden, babalardan da mutfaklarını ve buzdolaplarını sağlıklı beslenmenin kültürüne uygun mutfaklar... Özellikle anneler ve aileler, çocukları okula gönderirken mutlaka kahvaltı ettirelim. Kahvaltı en sağlıklı, olmazsa olmaz öğünlerdir. Mutlaka kahvaltı yaptırarak ki, çok şükür zeytini, peyniri, yumurtası, domatesi, biberi, sütü bol olan bir ülkeyiz. Bunlardan çocukların damak tadına göre bir kültüre dönüştürecek ama mutlaka sabah kahvaltısını merkeze alan bir anlayışı, biz de Sağlıklı Kantin uygulamasıyla sağlıklı beslenme kültürünü güçlendirmeye çalışıyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.