Gündem Düzenleme Tarihi : 24 Kasım 2020 14:11 Haber Girişi : 24 Kasım 2020 14:13

Öğretmenlerimizin sorunları çözüm bekliyor...

Öğretmenlerimizin sorunları çözüm bekliyor...

EKSİ25HABER / ERZURUM - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar Öğretmenler günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Kırkpınar mesajında öğretmenlerin çözüm bekleyen sorunlarına da değindi... Kırkpınar mesajında şunları söyledi; 

"Kutsal bir meslek olan ve geceğimizi inşa eden öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Zor şartlar altında görevlerini ifa eden öğretmenlerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve çalışma şartlarını iyileştirmek kendilerine vereceğimiz en büyük hediye olacaktır. Bu anlamlı günde öğretmenlerimizin çöjzüm bekleyen sorunlarının bir kez daha altını çizmek istiyorum. 

 

Öğretmenlerimiz  mesleki anlamda itibarlarının yeniden kazandırılmasını istiyor, öğretmenlerimiz, maaşlarında iyileştirme istiyorlar. Bakın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Millet Meclisi kurulduğunda, mebuslara milletvekili maaşlarını ne kadar belirleyelim diye soruyorlar. Gazi, bir öğretmen maaşını geçmesin diyor. Bu gün bir öğretmenin maaşı en az bir mebusun maaşı kadar olmalıdır. Ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi farklı öğretmen kadrolarının kaldırılması, başarının ödüllendirilmesini istiyor. okullardaki fiziki sorunlarının çözülmesini istiyorlar. İkili eğitimin tüm okullarda kaldırılmasını istiyorlar. Öğretmenlerimiz atanmak istiyorlar. Özel okullarda çalışan öğretmenlerimizin maaşlarının en az kamuda çalışan öğretmenlerimizle aynı seviyede olmasını istiyorlar. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerimizin, gününü kutluyorum, ahirete intikal etmiş olanlara rahmet diliyorum." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.