Gündem Haber Girişi : 04 Haziran 2014 16:12

O imama tahliye...

O imama tahliye...
Erzurum'da kız kardeşleri 23 yaşındaki H.B.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan köy imamı 29 yaşındaki A.B. ile 27 yaşındaki kardeşi M.B., 7 ay sonra tahliye oldu.
Cem BAKIRCI'nın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum'da kız kardeşi 23 yaşındaki H.B.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan imam, 29 yaşındaki A.B. ile erkek kardeşi, 27 yaşındaki M.B.'nin yargılandıkları Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

"KUR'AN KURSUNDA YÜZLERCE ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİM, İFTİRA"

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 4. Celse duruşmada mahkemede suçsuz olduğunu belirten İmam A.B.,"Ben görevli bir din adamı olarak üzerime isnat edilen bu suçlamanın tamamen bir komplo ve iftira yüzünden cezaevinde yatmaktayım. Devletin kadrolu bir din adamı olarak kuran kurslarında yüzlerce kız öğrenci yetiştirdim. Bir insan kız kardeşine böyle bir suç işlemiş olur mu? Bu olay yüzünden psikolojim bozuldu. Kız kardeşimin başına bir sıkıntı gelmemesi için telefonu kendisine ben aldım. Yüce adaletiniz önünde bu iftiradan temizlenmek istiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum' demişti.

İDDİANAMEDEN

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Merkez Yakutiye İlçesinde oturan H.B., polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Annesi İ.'yi 7, babası A.'yı ise 1 yıl önce kaybettiğini belirten H.B., imam olan ağabeyi A.B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu iddia etti. Son olarak küçük ağabeyi M.B.'nin tecavüzüne uğradığını anlatan genç kadının şikâyeti üzerine iki erkek kardeş tutuklandı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu kardeşler hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

İMAM İLE KARDEŞE TAHLİYE

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye istemine yönelik iki üyenin tutukluluk yönünde tahliye istemini "kuvvetli suç şüphesi" gerekçesiyle reddederek, Mahkeme Başkanı Hüseyin Öztürk'ün, bir önceki çelsede "Üzerlerine atılı suçun vasfının değişme ihtimali gerekçesiyle tahliyelerine karar verilmesi gerektiğini" yönünde muhalefet şerhi koymuştu.

Mahkeme heyeti, mağdur H.B.'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporun beklenmesine karar vererek, tutuklu bulunan A.B. ile kardeşi M.B. tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.