Gündem Haber Girişi : 20 Mart 2014 15:38

Niğde'de Jandarma Timlerine Saldırı: 2 Şehit

Niğde'de Jandarma Timlerine Saldırı: 2 Şehit
Niğde'de jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı, 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit düştü, 1 kişi de hayatını kaybetti.
EKSİ25HABER / ERZURUMNiğde Ulukışla-Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde gasp edilen bir kamyonetten, yol kontrolü yapan jandarma timlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda 1 polis memuru ile 1 astsubay şehit oldu. Aracı gasp edilen sürücü de yaşamını yitirdi.
Yaralanan 4 askerden 2'sinin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan Niğde'deki olayda 1 asker ve 1 polisin şehit olduğu, aracı gasp edilen bir kişinin ise hayatını kaybettiği bildirildi.

OLAY NASIL MEYDANA GELDİ?

İddiaya göre Gedelli mevkiinde bir orman köyündeki sağlık ocağına giden 3 kişi olduğu iddia edilen grup sağlık ocağında bir kişiyi rehin aldı. Köylülerin saldırganların Ulukışla yönünde giden kamyonetle kaçtığını belirtmesi üzerine polis ve jandarma ekipleri takip başlattı.

"TESLİM OL" ÇAĞRISINA ATEŞLE KARŞILIK

Güvenlik güçleri saldırganlarla temas sağladı. 'Teslim ol' çağrısına saldırganların ateşle karşılık verdiği belirtildi. İlk ateşte bir asker ile bir polis şehit oldu. Aracı gasp edilen bir kişi de saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

HELİKOPTERLE ÖZEL HAREKAT TİMLERİ GÖNDERİLDİ

Saldırının duyulması üzerine çatışma bölgesine Adana ve Ankara'dan helikopterlerle Özel Harekat timleri gönderildi.

Olay yerinden geçen ve o anda güvenlik ekibinin içinde arama yaptığı bir otobüs de kurşunlara hedef oldu ve camları kırıldı. Yolcular yere yatarak canlarını korumaya çalıştı.

2 SALDIRGAN YAKALANDI, BİRİ ARANIYOR

Saldırıyla ilgili, iki saldırganın yakalandığı, kaçan bir saldırganın da arandığı öğrenildi. Pozantı-Adana yolu güvenlik nedeniyle kapatıldı.

YARALI ASKER OLAY ANINI ANLATTI

Saldırıda başından yaralanarak Ulukışla Devlet Hastanesine kaldırılan  jandarma personeli, olay anını anlattı.
      
Yaralı asker, "Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar. Ben de şarapnel parçasıyla başımdan yaralandım. Başka bir şey hatırlamıyorum" diye konuştu.

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Öte yandan, Niğde Belediyesi, cep telefonlarına gönderdiği kısa mesajla,Niğde Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı güvenlik güçleri için vatandaşları kan bağışına çağırıyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.