Gündem Haber Girişi : 23 Şubat 2015 18:42

New Cıty'de sorun çözülüyor...

New Cıty'de sorun çözülüyor...
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, inşaatı durdurulan New City projesinin hak sahipleri ve Karadayı İnşaat firmasının yetkilileri ile bir araya geldi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, inşaatı durdurulan New City projesinin hak sahipleri ve Karadayı İnşaat firmasının yetkilileri ile bir araya geldi. Kimsenin üzülmesini istemediğini belirten Başkan Sekmen, "Kanunlar çerçevesinde elimizden geldiği kadar mağdur vatandaşların dertlerine çözüm olmaya gayret gösteriyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde mağdurlara seslenen Mehmet Sekmen, projenin geldiği son aşama ve yapılanları anlattı. Dursun Ali ve Ahmet Metin Karadayı ile projeden ev alan yüzlerce kişinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Sekmen, kimsenin üzülmesini istemediğini belirterek, "kanunlar çerçevesinde elimizden geldiği kadar mağdur vatandaşların dertlerine çözüm olmaya gayret gösteriyoruz. Belediyenin arsasıyla ilgili olarak da yüzde 25'i peşin, geri kalanı 24 ay vade olmak üzere hem satış hem de takas kararı aldık" dedi.
Kimsenin mağdur olmaması için süratle üzerlerine düşen yardımı yapacaklarını da ifade eden Başkan Sekmen, "Belediye arsalarının üzerinde bina olması dolayısıyla o binaları da teknik bir rapor aldık bu rapor doğrultusunda güçlendirerek ruhsata bağlanacak ve inşaat devam edecek. Bunun için gerekirse belediyenin ve diğer hak sahiplerinin arsaların takasını gerçekleştirerek süratle yardımcı olacağız. Bu iş yürüyecekse karşılıklı anlayışla yürüyecek biz de belediye olarak elimizden gelen ne varsa yasal doğrultuda yapacağız"diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.