Gündem Haber Girişi : 25 Ekim 2013 03:03

Ne Nenehatun ne de Sarı Gelin... SES çıkmadı...

Ne Nenehatun ne de Sarı Gelin... SES çıkmadı...
Binlerce vatandaşın katıldığı yeni terminalin isim anketi hayal oldu...
 Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 3 ay önce açılan yeni şehirlerarası otobüs termihali için www.erzurum.bel.tr adresinden isim anketi düzenledi. Binlerce vatandaşın katıldığı anketten en çok oyu Nenehatun ve Sarı Gelin isimleri aldı. Ancak terminalin ismi "Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali olarak kaldı. 
Kuzey Çevre Yolu üzerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve SES Turizm tarafından işletilen yeni şehirlerarası otobüs terminaline aranan isim için Büyükşehir Belediyesi tarafından anket düzenlendi. www.erzurum.bel.tr adresinden düzenlenen ankette 32 isme yer verildi. Ankete katılan binlerce vatandaş en çok oyu Nene hatun ve Sarı Gelin isimlerine verdi ancak anket hayal oldu. Terminalin ismi Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali olarak kaldı. 

KÜÇÜKLER DEĞERLERİMİZİN İSMİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ DEMİŞTİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne verilmesini istedikleri isimlerle ilgili olarak Erzurumluların görüş ve önerilerini beklediklerinivurgulamıştı. Başkan Küçükler, şehrin tüm kesimlerine söz konusu kampanyaya katılma çağrısında bulunarak. "Erzurum, beşeri sermaye anlamında gerçekten çok büyük değerlere sahip. Türkiye'de sanatta, siyasette, kültürde, ticarette, kısaca hayatın her alanında isim yapmış ve derin izler bırakmış olan hemşehrilerimiz var. Biz istiyoruz ki, bu değerlerimize sahip çıkalım ve isimlerini eserlerimizle birlikte yaşatmaya devam edelim" diye açıklamalarda bulunmuştu.
Terminalin işletmesini alan Ses Turizmin belediyenin isim anketini dikkate alıp almayacağı merak konusu olurken, vatandaşlar, ankette en çok oyu alan Nenehatun veya Sarı Gelin isimlerinin terminale verilmesini istiyor.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.