Gündem Haber Girişi : 24 Eylül 2013 14:16

Murat Kılıç iletti: 2022 Başbakan'ın gündeminde...

Murat Kılıç iletti: 2022 Başbakan'ın gündeminde...
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Başbakan'a Erzurum'un 2022 Kış Olimpiyatları isteğini iletti. Başbakan ise araştırın talimatı verdi...
Orkun ÇİZMELİ'nin haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye'nin 2020 Yaz Olimpiyatları'nı kaybetmesinin ardından bir anda Erzurum'da gündem olan "2020 olmadı, hedef 2022 Kış Olimpiyatları olsun" sloganı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç tarafından iletildi. 
Geçtiğimiz hafta yapılan AK Parti İl Başkanları toplantısına katılan Murat Kılıç'ın toplantı esnasında söz alarak Erzurum'un bu isteğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği öğrenildi. Kılıç'ın, "Zaten siz de kış oyunları döneminde Erzurum için böyle bir hedef koymuştunuz. Erzurum'da da şimdi böyle bir beklenti oluştu" dediği, Başbakan Erdoğan'ın ise "İlgili arkadaşlarımız bir baksınlar, araştırsınlar. Olabilirliği nedir incelesinler" diye cevap verdiği ifade edildi. 
Bu gelişmenin ardından Murat Kılıç'ın toplantı biter bitmez Spor Bakanı Suat Kılıç ile biraraya gelerek, konuyu müzakere ettiği belirtildi. Bakan Kılıç'ın da, "Sayın Başbakan'ın dediği gibi hemen konuyu araştırmaya başladık. Olabilirliği nedir buna bakıp, gerekli raporu Sayın Başbakan'a ileteceğiz" dediği de gelen bilgiler arasında.
Konuyu Başbakan Erdoğan'a götüren ve Ankara'da birkaç günden bu yana "olimpiyat hedefinin" takipçisi olduğu belirtilen AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın bu çalışması kamuoyunda da olumlu yankı buldu. İl Başkanı Kılıç'ın "özgüveni yüksek bir siyasetçi" olduğunun bu tavrıyla bir kez daha ortaya çıktığını savunan partililer, "Konunun artık Başbakan'ın gündeminde olmasını sağlamak çok önemliydi. Sayın Kılıç bunu sağlamış oldu. Başbakanımız da gerekli talimatı vermiş, en gerçekçi ve doğru kararı da zaten Sayın Başbakan verecektir" dediler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.