Gündem Haber Girişi : 15 Şubat 2015 01:28

Molotof ve maskede değişiklik beklemeyin...

Molotof ve maskede değişiklik beklemeyin...
İç Güvenlik Paketi'nin tekrar ertelenmeyeceğini belirten Elitaş, "Molotof ve maske konusunda geri adım atmamız mümkün değil" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, bu hafta Meclis'te görüşülecek olan İç Güvenlik Paketi'nin yeniden ertelenmesinin düşünülmediğini, molotof ve maske konusunda geri adım atmalarının sözkonusu olmadığını söyledi. Paketteki düzenlemelerin özgürlük ve demokrasiyi güvence altına alan düzenlemeler olduğunu ifade eden Elitaş, "Silahla, tehditle görüşme olmaz" diyerek HDP'yi uyardı.
Elitaş, görüşmeler sırasında sokaklarda 6-7 Eylül benzeri olaylar olmasını beklemediklerini kaydetti.  Elitaş, İç Güvenlik Paketi'nin demokratik hakları korumak amacıyla çıkarıldığını belirterek, şunları söyledi: "İç Güvenlik Paketi'ni engelleyenler, karşı duranlar kanunsuz eylem yapmaya çalışanların yüzlerini kapatıp Molotof atarak yaralayıcı, öldürücü eylemlere katılanlara ne diyecek. Muhalefet yapıcı öneri getirirse oturur konuşulur. Ancak Molotof cezası, yüzünü kapatanlara karşı cezalar konusunda değişiklik olmaz. Biz sivil toplumun da haklarını kullanırken daha güvenli ortam ortaya çıkarmak istiyoruz. Herkesten yapıcı destek bekliyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.