Gündem Haber Girişi : 14 Aralık 2013 15:16

Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan 'Kürdistan' Tepkisi

Milli Savunma Bakanı Yılmaz'dan 'Kürdistan' Tepkisi
Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye'den 7 ilin 'Kürdistan' sınırları içinde gösterilmesine tepki göstererek "Ciddiye alınacak bir şey değil." dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kuzey Irak'ta Barzani'ye yakın yayın yapan Rudaw TV'nin metoroloj haberlerinde Türkiye'den 7 ili 'Kürdistan' sınırları içinde göstermesine tepki göstererek, "Bunu ciddiye alınacak bir husus olarak görmüyorum. Biz ciddiye almazsak bu söz kendi yaptığı ile kalır. Lafı sahibi çoğaltır derler" dedi.

7 İL İÇİN TEPKİ GÖSTERDİ

Kuzey Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yakın yayın yapan Rudaw TV'nin metoroloj haberlerinde Türkiye'den 7 ili 'Kürdistan sınırları' içinde göstermesine tepki gösteren bakan Yılmaz, şöyle devam etti:

"CİDDİ BİR ŞEY DEĞİL, OLDUĞU GİBİ KALACAK"

"Herkes her istediğini söyleyebilir ama bunu söylerken de söylediğinin arkasında durabilmesi lazım. O yapıların bu söylediğinin arkasında durabileceğine inanan kimse var mı? Yok. Yapamayacağı bir şeyin arkasında duramayacağı bir şeyin kişilerin söylememesi lazım. Dolayısıyla biz söylenmemesi gerekirdi diye düşünüyoruz. O söyledi tamam bizim de ciddiye almamamız gerekiyor. Özü de bu. Ciddiye aldığımız sürece o yapmış olduğu şeyin doğru olduğunu düşünür. Biz ciddiye almazsak bu söz kendi yaptığı ile kalır. Lafı sahibi çoğaltır derler. Bizim şimdi bu şeyi konuşmakla hatta ona cevap vermekle hatta ona ilave bir de önem akdediyoruz. Dolayısıyla ciddiye almazsanız ciddi görülecek bir husu değildir. Kendi kabuğunda, kendi çevresinde kalır diye düşünüyorum.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İHSAN AKAN 14 Aralık 2013 15:58

    SAYIN BAKAN BİZ CİDDİYE ALMIYORUZ DA HÜKÜMETİNİZ VE ONUN BAŞI ÇOK CİDDİYE ALIYOR ÖYLEKİ KONGRENİZDE ``TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR`` DİYE TEMPO TUTTUNUZ BU YETMEDİ DİYARBAKIRDA ``KÜRDİSTANA HOŞ GELDİNİZ`` DİYENDE BAŞINIZDI BU YETMEMİŞ GİBİ POSTAL YALAYICININ BAŞINDAKİ KONFETİLERİ TEMİZLEDİ BUNU ŞIMARTAN BUNA CÜRET VEREN HÜKÜMETİNİZDİR BİR NÜKTE VARDIR ``YOL OLUR``DİYE BAK YOL OLDU O SAKALI KESMESENİZ DAHA ÇOK FARELER ORDA DOLAŞIR .