Gündem Haber Girişi : 03 Ekim 2016 15:08

Milletvekili Ilıcalı: "Tortum arazileri suyla buluşacak"

Milletvekili Ilıcalı:
Tortum'un Bağbaşı Mahallesinde yapımına başlanacak olan Göletin, kamulaştırma izni Resmi Gazetede yayımlandı. Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Bağbaşı Mahallesi ve civar mahallelere ait tarımsal arazilerin sulanmasına imkan sağ
EKSİ25HABER / GÜNDEM  -  Erzurum'un Tortum İlçesinde arazilere can suyu olacak ve toprakların verimini artıracak, Tortum Bağbaşı Göleti için son adım atıldı. 3 Ekim 2016 Tarihli ve 29846 Sayılı Resmî Gazete yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Erzurum Tortum Bağbaşı Göletinin yapımı amacıyla ilgili taşınmazların DSİ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına izin verildi. Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Tortum halkının yüzünü güldürecek göletin, çiftçiye rahat bir nefes aldıracağını belirterek "Erzurum ve çevresinin göç veren bir yapıdan kurtulabilmesi için çiftçilerimizin verimli topraklara sahip olması gerekiyor. Su ile buluşamayan topraklar maalesef bu amaca hizmet edemiyor." dedi. Bölge halkının geçimini sağlayabilmesi için her türlü girişimi yapacaklarını vurgulayan Ilıcalı "Projenin önemini bildiğimiz için bir milletvekili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde konunun takipçisi olduk, acele kamulaştırma izninin çıkması ile birçok faydası olacak projenin önü açılmış oldu. Hükümetimize ve özellikle bizlerden desteğini esirgemeyen Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum." diye belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.