Gündem Haber Girişi : 16 Mayıs 2014 10:11

Maksimum can kaybı 301-302 olur

Maksimum can kaybı 301-302 olur
Şu ana kadar açıklanan can kaybı sayısı 284'dü. Bakan Taner Yıldız az önce çok kritik bir açıklama yaptı. Yıldız, hayatını kaybeden maksimum işçi sayısının 302 olacağını söyledi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Şu ana kadar açıklanan can kaybı sayısı 284'dü. Bakan Taner Yıldız az önce çok kritik bir açıklama yaptı. Yıldız, hayatını kaybeden maksimum işçi sayısının 302 olacağını söyledi.
Sabah saatleriyle birlikte hareketlilik daha da arttı. Yangının söndürülmesiyle ulaşılamayan iki galeriye girilmesi ve işçilerin buradan çıkarılması bekleniyor.
Bakan Taner Yıldız, "Bazı işçilerimizin vardiyadan çıktıktan sonra yeniden kurtarma çalışmaları için yeniden aşağıya indiğini düşünüyoruz. Bu nedenle 2 3 kişide tereddümüz var". diye konuştu.  Yıldız,  "300 kardeşimiz, 299 veya 301 olarak nihayetlendireceğimizi düşünüyoruz. Çok fazla speküle edildiğini gördük. Şu anda maden ocağında yer altında, 18'den daha fazla olmamak kaydıyla işçi kardeşimizi bulunduğunu düşünüyoruz. Vardiya değişimi sonrası yeniden içeri girenler var. O nedenle 2 3 kişi için tereddüdümüz var. Üst sınırı burada telafuz ettik. Maksimum 302 işçi kardeşimizi kaybetmiş olarak burayı kapatmış oluruz" dedi.
19 aile içeride yakınım var diye müraacat etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.