Gündem Haber Girişi : 25 Ekim 2015 12:04

Kuyumcunun çalınan altınları, pekmez, lor peyniri ve kadayıfın içinden çıktı

Kuyumcunun çalınan altınları, pekmez, lor peyniri ve kadayıfın içinden çıktı
Erzurum'da evine giderken gözlerine biber gazı sıkıp, ellerini plastik kelepçe ile bağladıkları kuyumcunun işyerini soyanlar yakalandı. Polis, soyguncuların çaldığı altınları pekmez, lor peyniri ve kadayıf dolmasının içinde buldu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Olay, geçen 2 Ekim günü merkez Yakutiye İlçesi'ne bağlı Taşmağazalar Semti'nde meydana geldi.  Saat 20.00 sıralarında işyerini kapatıp otomobili ile evine giden İbrahim Abay'ın arkasından sessizce gelen soyguncular, gözüne biber gazı sıkıp, ağzını kapattıktan bir otomobilin bagajına koydular. Yüzleri kapalı olan soyguncular Akbay'ın cebinden işlerinin anahtarını aldılar. Soygunculardan biri dükkana giderek kapıyı açtı ancak alarmı susturamadı. Akbay'ı bize yanlış yaparsan 2 çocuğunda ölür sözleriyle tehdit eden soyguncular, alarmı ikinci denemede de susturamayınca çareyi Akbay'ı dükkana getirmekte buldu. Talihsiz adama alarmı kapattıran soyguncular poşetlere doldurduğu altın ve para olmak üzere yaklaşık 300 bin lirayı alarak kaçtı.

BAŞBAKAN KARAKOL AÇILMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

İbrahim Abay, 6 Ekim'de Erzurum'a gelen ve esnaf gezisinde işyerine giren Başbakan Ahmet Davutoğlu'na olayı anlattı ve çarşıda kapatılan karakolun yeniden açılmasını talep etti. Başbakan Davutoğlu, Vali Ahmet Altıparmak'tan kuyumcuların bulunduğu çarşıya kısa sürede bir karakol açılması tlimatını verdi.
Yaşanan hırsızlık olayının aydınlatılması için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı cinayet ve gasp büro amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu zanlıların kimlikleri tespit edildi. Geçtiğimiz Perşembe günü 22 şüpheli şahısların altınları piyasaya sürmek için götürdükleri tespiti yapılarak yakalanması için operasyon düzenlendi. Olayla ilgili olarak E.Ş., F.Ş.,B.P., ve R.Ş., ile birlikte bu şahıslara yardımda bulunan ve yağma edilen malları saklayan 11 kişi yakalanarak gözaltına alandı. Yakalanan şahısların üstlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda yağma edilen yaklaşık 1 kilo 400 gram bilezik ve yüzükleri gizlemiş oldukları lor peyniri ve pekmez bidonları ile kadayıf dolması olarak tabir edilen tatlı içerisine sarılmış olarak ele geçirildi.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.