Gündem Haber Girişi : 07 Mayıs 2018 14:19

Kur’ân-ı Kerîm Hafızlık ve Güzel Okuma Türkiye Finali 1. ve 2. si Erzurum’dan

Kur’ân-ı Kerîm Hafızlık ve Güzel Okuma Türkiye Finali 1. ve 2. si Erzurum’dan
Kur’ân-ı Kerîm Hafızlık ve Güzel Okuma Türkiye Finali 1. ve 2. si Erzurum’dan
EKSİ25HABER / ERZURUM - Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği “Genç Sâd┠Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Uşak’ta, "Genç Bilaller” Ezan-ı Güzel Okuma ve "Kur´ân´ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışması Türkiye Finalleri ise Manisa’da Gerçekleşti. 
Türkiye’nin dört bir yanından katılan öğrencilerin Kur’an-ı Kerimi ve Ezanı doğru ve güzel okuma performanslarını izlemeye gelen öğretmen, yönetici ve velilerin yanı sıra, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Millî Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in de katıldığı yarışma, Jüri Başkanı Diyanet işleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat kurulu üyesi Fatih Okumuş’un Kur’an tilavetiyle başladı. 
İstiklâl Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, misafirleri selamlayarak yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti. 
Kur’ân’ın muhafızlık özelliğine değinerek konuşmasına başlayan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin; "Kur’ân Kursu, yani hafız yetiştiren mekânlar sadece Kur'ân'a sahip çıkmıyorlar, sadece muhafaza etmiyorlar aynı zamanda da bu ülkeyi, bu coğrafyayı ve bu milleti muhafaza ediyorlar." dedi. 
Hafızların bu ülkenin geleceğinin garantisi olduğunu altını da çizen Tekin, şöyle devam etti: 
"Maalesef Türkiye'nin her tarafında Kur’ân kursları hafız yetiştirirken birden bire 28 Şubat denen bir süreç oldu. 28 Şubat'ı yapanlar 'Bin yıl süresince kurduğumuz bu düzen devam edecek' demişlerdi. Şimdi hala o kurslara gittiğimde içim buruk bir şekilde gezerim. Uzun süre oralardaki Kur'ân kurslarını kapattılar. Fakat daha sonra Müslümanlar hak mücadelesi yaparak sahip çıktılar ve çok şükür yeniden bugünlere geldik. Bugünlere gelmek güzel bir şey, ama daha önemlisi ve daha güzeli bugünlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bütün kazanımlarımızın bir 28 Şubat'la yeniden elimizden gitmesine asla fırsat vermemeliyiz. Bu mücadeleyi yürüten büyüklerimize, siyasetçilerimize sahip çıkmalıyız ki biz de kendi üstümüze düşeni yapmış olalım." 
Uşak’ta yapılan “Genç Sâd┠Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Abdullah Arfat Türkiye 2. si olurken, Manisa’da yapılan “Kur’ân’ın Genç Muhafızları” Hafızlık Yarışmasında yine Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Ebubekir Kaçan Türkiye 1. si oldu. 
"Genç Bilaller” Ezan-ı Güzel Okuma yarışmasında ise İstanbul Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Yağmur Kucur Türkiye 1. oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.