Kültür Sanat Haber Girişi : 06 Ağustos 2013 00:00

Küçükler'den meydan açıklaması...

Küçükler'den meydan açıklaması...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kardelen TV`de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kardelen TV`de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Şakir Haymana'nın hazırlayıp sunduğu "Sıladan Gurbete" adlı programa katılan Başkan Küçükler, Havuzbaşı'nda yapımı Anıtlar Kurulu tarafından durdurulan kent meydanı inşaatıyla ilgili soruları cevaplandırdı. Başkan Küçükler, "O bölgede Anıtlar Kurulu ile ilgili bir durum yok" dedi.

Anıtlar Kurulu'nun çalışmaları durdurmasını değerlendiren Başkan Küçükler, "Erzurum'a meydansız şehir deniyordu iki yıl öncesine kadar. Biz de Erzurum'u meydana doyuracağız, dedik. Hamd olsun, sadece üniversiteden Narmanlı Cami'nin önüne kadar beş tane meydan yapıyoruz. Aziziye Meydanı'nın inşaatı devam ediyor. Havuzbaşı'ndaki alanı söktük ve şu an orayı meydan yapıyoruz. Yakutiye Belediyemiz tarafından Cumhuriyet Caddesi'nde Kent Meydanı oluşturuldu.

Bayramdan sonra kale etrafını açıyoruz. Ulu Cami'nin tam karşısını meydan olarak düzenliyoruz. Narmanlı Cami'nin önündeki meydan düzenlemesi de bitti, onu da kısa bir süre sonra açacağız. Biz Havuzbaşı'ndaki kent meydanını yapmadan önce dedik ki buraya bir de yer altı otoparkı yapalım. Dünyada her yerde meydanların altı otopark olur.

Otoparkla alakalı konuda Anıtlar Kurulu ile ilgili bir durum yok. Burası sit alanı değildir. Biz meydanı onların onayladığı gibi hazırladık. Anıtlar Kurulu, ?Bize bilgi vermeniz, belge sunmanız lazımdı' diyerek inşaatı durdurma kararı aldı. İnşallah önümüzdeki hafta Anıtlar Kurulu toplanacak orada biz projemizi anlatacağız, durumumuzu belirteceğiz. Biz burada kötü bir şey yapmıyoruz, silueti bozmayacak şekilde çalışma yapacağız" dedi.

TOPLU TAŞIMADA YENİ DÖNEM

"Ulaşımda ciddi değişimler oldu. Erzurum'da daha önce belediye otobüsü yoktu. Biz göreve geldikten sonra özelleştirilen ulaşım hizmetlerine el attık" diyen Küçükler, " Nitekim belediyemize ait körüklü otobüsü Erzurum'da kullandık ve bu yıl da mavi otobüsle vatandaşlarımıza nefes aldırdık. Özel halk otobüslerine bayramdan sonra ciddi bir dizayn getireceğiz. Eskimiş ve kötü olan otobüslerini yenileyeceğiz. Belediye bünyesindeki şoförlerle sektöre yeni bir kalite geldi. Bayramdan sonra işin nitelik halini devreye sokacağız. Şoförleri daha eğitimli ve kılık kıyafet konusunda daha düzenli hale getireceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız; ulaşım konusunda yaşanan sorunları bize muhakkak bildirsinler. Bayramdan sonra parayla biniş kaldırılacak ve herkes Kardelen Kart kullanacak, hem minibüste hem de otobüslerde söz konusu kart kullanılacak. Bunun düzenlemesini yaptık. Özel halk otobüsleri bayram sonrası engellilere hazır hale getirilecek" dedi.

"SUYUMUZ TERTEMİZ"

Başkan Ahmet Küçükler, eski dönemlerde içme suyunda yaşanan sıkıntıların artık tarih olduğunu söyledi. "Su konusundaki sıkıntılar artık tarih oldu." diyen Başkan Küçükler, "Bizim suyumuzda şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı yok. Bazen vatandaşlarımızın kendi iç tesisatlarından kaynaklanan bozulmalar olabilir. Söz konusu durumda sorun ESKİ'ye bildirilmesi halinde gereken anında yapılıyor" şeklinde konuştu.

"Biz göreve geldiğimizde dört gün su akmayan, beşinci günde su verilen, sağlıklı suyun içilmediği bir dönem vardı. Şuan itibariyle 24 saat suyu akan bir şehir haline geldik." diyen Küçükler, şöyle devam etti:

"Türkiye'de en kaliteli şebeke suyunu şehre veren bir belediyeyiz, suyu en ucuza veren belediyeyiz. Biz işi bilimsel olarak yapıyoruz. Bizim şebeke sularımızın şişe sularından daha kaliteli ve sağlıklı olduğunu rahatlıkla iddia ediyorum. Su konusu tarihe gömdük. Bu şehrin önemli bir hizmetini belediyemiz yerine getirdi."

TERMİNALE GİDİŞ-GELİŞİ 20 LİRA İLE SINIRLADIK

Küçükler, yeni terminal binasının şehrin gelişmesine katkı sunacağını ifade etti. Terminallerin şehrin aynası olduğunu anımsatan Başkan Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok güzel ve şehre yakışan bir terminal yaptık. Terminaller şehrin aynası olan yerlerdir. Mevcut terminal bina ve işletim itibariyle Erzurum'un kanayan yarasıydı. Şuan ki terminal binası modern bir şekilde tasarlandı. Havalimanıyla entegre olması için bu yer seçildi.

Vatandaşımız taksi ücretlerinden yakınabilir. Biz taksi ücretlerini düşürdük, terminale gidiş ve gelişler 20 lirayla sınırlı olacak. Otobüs seferlerimiz var yeni terminal mevkiine. Biz binayı değiştirmekle kalmadık işletim sistemini de değiştirdik.

Eskiden değnekçiler vardı vatandaşı rahatsız eden yeni terminalde böyle bir şey yok.  Vatandaşımız yeni terminal binasında kendini evinde hissediyor.

Erzurum, Türkiye'nin örnek aldığı şehirlerarası otobüs terminali olacak. Terminali kullanan vatandaşlarımızdan sürekli övgüler alıyoruz."

DEDİKODU KÜLTÜRÜ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kurumun yaptığı ve bölgelere örnek teşkil eden projelere bir takım çevre ve muhalefetin sürekli dedikodu ürettiğini bildirdi.

Başkan, şunları söyledi: "Her yaptığımız işte bazı çevreler ve muhalefet dedikodu yapıyor. Terminalde de yaptılar. Birileri ?Hizmeti nasıl karalarız' diye bir mantık peşinde. Birileri başladı terminal açılmadan dedi ki, ?Burası küçük olmuş' Göz yanılgısı olarak yanlış yorumlar yapanlar var. Eskiden peron sayısı 13'idi şimdi 29 oldu. Menderes Otoparkını yaptık, bu yatırıma dendi ki  ?Altından su çıkmış ve bütün katlar kapanmış' diye. Bu da yetmedi yürüyen merdivenli üst geçit yaptık dediler ki ?Soğukta yürüyen merdiven çalışmaz' Makine mühendisi oldular biranda sonra baktılar ki çalışıyor. Körüklü otobüsleri gördüler birileri ?Körüklü otobüs işlemez' dedi, hiçbir sorun yaşanmadı Allah'a şükür. Şuanda ulaşım hizmetlerimizde söz konusu araçlar tıkır tıkır çalışıyor. Köprü yaptık ?Köprünün yönü ters' dediler yani böyle bir mantık olamaz. Su getirdik ?Eski sular nerde kaldı' dediler. Biz birilerinin çıkıp ta hizmeti karalama ve dedikodu oluşturmasına artık alıştık. Bu dedikoduların hiçbiri tutmadı Allah'a şükür, halkımız gerçekleri görüyor."

"ERZURUM BÜYÜYOR, ERZURUM GELİŞİYOR"

Başkan Ahmet Küçükler, Erzurum'un 9 yıl önceki görüntüsüyle şimdiki zamanın mukayese edilemeyeceğini vurguladı. Şehrin sürekli geliştiğini ifade eden Başkan Küçükler, şöyle dedi: "Bundan 9 yıl önceki Erzurum ile şimdiki şehrimizi asla mukayese edemezsiniz. Bugün birçok şehirde olmayan altyapı ve temel hizmetlerin hepsi tamamlandı. Bu şehirde atık su arıtma tesisi gibi büyük bir hizmeti yapıyoruz. 150 trilyonluk yatırım bu sene bitmek üzere, kimsenin haberi yok. Bu tesisle biz kanalizasyonu arıtacağız. Biz içme suyu arıtma tesisi yaptık. Yaptığımız Avrupa gezilerinde sürekli belediye hizmetlerini de kontrol ediyoruz. Birçok Avrupa ülkesinde Erzurum'daki içme suyu arıtma tesisi kadar son model ve kaliteli bir tesis görmedim. Erzurum'da vatandaşlarımız tesislerimizi gezip görebilirler."

KÜLTÜR MERKEZİ PROJESİ

Başkan Küçükler, Erzurum'un dev kültür merkezine sahip olacağını söyledi. Çat yolunda yapılacak olan kültür merkezinin ülkede örnek teşkil edeceğini hatırlatan Başkan Küçükler, "İhalesine çıktığımız yeni bir kültür merkezi projesine başlıyoruz. Kültür, Fuar ve Kongre Merkezi olarak devasa bir yatırım yapacağız. Bin bir hatimlerin merkezi olan bir kentiz. O projeyi ilk kez Erzurum halkına açıklıyoruz. Bu proje Erzurum'un simgesi olacak. Kolonsuz bir şekilde en büyük salon oluşturalım diye düşündük. Şuan en büyük salonumuz üç bin kişi kapasiteli olacak. Bu projeyi başlatıyoruz" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.