Gündem Haber Girişi : 22 Ekim 2013 01:40

Küçükler ve ekibine soruşturma izni...

Küçükler ve ekibine soruşturma izni...
İçişleri Bakanlığı, "kamulaştırma vurgunu" kapsamında savcılığın soruşturma izni istediği Başkan Küçükler ve ekibinin yargılanmasının önünü açtı.
Cem BAKIRCI'nın özel haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbar sonucu ortaya çıkan Büyükşehir Belediyesi'ndeki "kamulaştırma vurgunu" ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, encümen üyeleri ve belediye yöneticileri hakkında soruşturma izni verdi. Kamulaştırma yapılan semtlerde, ev ve işyeri bulunmayan yerlerde bazı kişilere sahte tapular düzenlenerek 2,6 milyon liralık ödeme yapıldığı, bazı şahıslara da parası ödenmeden arsa satışları yapıldığı iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından imzalanan 42 sayfalık  "soruşturma izni" raporu Cumhuriyet Başsavcılığı'na tebliğ edildi.
MÜLKİYE BAŞMÜFETTİŞLERİ'NDEN 42 SAYFALIK YOLSUZLUK RAPORU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde ortaya çıkan "kamulaştırma vurgunu" ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, yaklaşık 400 kamulaştırma dosyasına el koydu. Soruşturmayı yürüten Savcı Ayyayla, sahte tapularla Büyükşehir Belediyesi'ni zarara uğrattığı iddiasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler başta olmak üzere, İmar Dairesi'nde Memur İhsan Ö. İmar Dairesi Başkanı Ufuk D. ve diğer yöneticiler hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan 'soruşturma izni' istedi. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri Ahmet Apa ve Cenk Hakan Karaduman'ın hazırladığı 42 sayfalık "ön inceleme 'raporu" tamamlanarak İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onayına sunuldu. .

"SORUŞTURMA İZNİ RAPORU" 9 AY SONRA, BAŞSAVCILIKTA

Mülkiye Başmüfettişleri Ahmet Apa ve Cenk Hakan Karaduman'ın hazırladığı 42 sayfalık 2013/68 sayılı soruşturma izni raporunu İçişleri Bakanı Muammer Güler, 18 Şubat 2013 günü onayarak imzaladı. Rapor tam 9 ay sonra 9 Eylül 2013 günü Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na tebliğ edildi. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in imzaladığı 'soruşturma' raporu izni" soruşturmada ismi geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile encümen üyeleri ve çalışan memurlara tebliğ edildi.

RAPOR YOLSUZLUĞUN BOYUTUNU DA ORTAYA KOYDU

Mülkiye Başmüfettişleri Ahmet Apa ve Cenk Hakan Karaduman'ın hazırladığı 'soruşturma raporu' incelemesinde Başkan Küçükler'in İmar Dairesi Başkanlığı'ndaki yolsuzlukla birlikte, iş adamları S.Ş.'ye 1 milyon 225 milyara, M.C.'ye 1.5 milyon liralık bedeller tahsil edilmeden arsaların verildiği rapora yazıldı.

650 BİN TL SAVCILIK EMRİ İLE BLOKE EDİLDİ

Savcılık soruşturmasıyla birlikte yolsuzluğun boyutu da netleşmeye başladı. Hayali tapular düzenlenerek yapılan vurgunda 1 milyon 800 bin liranın belediyenin kasasından hayali hak sahiplerine ödendiği tespit edildi. Yine aynı yöntemlerle ödeme emri çıkarılan 650 bin lira da savcılık emriyle bloke edildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma genişletilirken el konulan 400 dosya, bilirkişiye inceleme verildi. Bilirkişilerin incelemesi tamamlandı ve dosyalar savcılığa iade edildi. Ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu ve Sayıştay Başkanlığına ihbarda bulunması üzerine 3 Sayıştay denetçisi belediyede inceleme yapmaya başladı. Savcılık, usulsüz ödeme ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı U.D., İmar ve Şehircilik Şube Müdürü A.S. ile memurlar İ.Ö., E.G. için İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istemişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve soruşturma kapsamında ismi geçenler, "Resmi belgede sahtecilik", "Görevi Kötüye Kullanma", "Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Edimin İfasına Fesat Karıştırma" iddiaları ile suçlanıyor.

KÜÇÜKLER: "BİZ ERZURUM'UN 25 KURUŞUNA HESAP YAPIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise vurgunun ortaya çıkmasının ardından 15 Ekim günü yaptığı basın toplantısında İmar Daire Başkanı dahil 11 görevlinin açığa alındığını söylemişti. Başkan Küçükler, şunları dile getirmişti.
"Kamulaştırma çalışmalarında hayali ödemeler yapıldığı yönünde 1 Ekim günü ihbar aldık. Saat 17.00'de gelen ihbar üzerine 2 saatlik bir inceleme ve araştırmanın ardından, aynı gün saat 19.00'da Teftiş Kurulu Başkanı'nı evinden çağırarak soruşturmayı başlattık. Biz Erzurum'un 25 kuruşu için hesap yaparken, böyle bir usulsüz ödemenin gerçekleşmiş olmasına üzüldük. Tümü sahte olan evrak, tapu, banka makbuzları düzenlenmiş. Üç imza ile para İller Bankası'ndan çekilmiş. Erzurum'da şu an biz 10 ayrı noktada kamulaştırma yapıyoruz. Bununla alakalı tüm dosyaları savcılığa intikal ettirdik. Şu anki gözüken rakam 2 milyon 600 bin lira. Bunun 1 milyon 600 lirası bloke edildi. Kayıp miktar, 1 milyon lira civarında."

Kaynak: Palandöken Gazetesi...

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.