Politika Haber Girişi : 16 Temmuz 2013 17:20

Küçükler ilçe turunda

Küçükler ilçe turunda
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Horasan ilçesine çıkarma yaparak yöre sakinleriyle buluştu. Esnafı gezen ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Küçükler, ilçe merkezinde düzenlenen Horasan Oturumu'nda Büyükşehir Yasası'nı anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, Horasan ilçesinde gezi ve incelemede bulundu. Başkan Küçükler`e Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem ve Meclis üyeleri eşlik etti.
İlçede esnafı gezen Başkan Küçükler, 18 bin 600 nüfusa sahip yerleşim birimindeki problemleri yerinde tespit etti. Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem ile diğer yetkililerin katıldığı esnaf gezisinde Küçükler, Horasanlıların Ramazan ayını kutladı.
Başkan daha sonra Gazeteci-Yazar M. Talat Uzunyaylalı'nın hazırlayıp sunduğu "Horasan Oturumu"na katıldı. Programda Büyükşehir Yasası'nı anlatan Küçükler, "2014 Mart ayı itibariyle Büyükşehir Yasası ile birlikte bütün ilçelerimiz ve bu ilçelere bağlı köylerle birlikte il sınırımızın tamamı Büyükşehir'in sorumluluğuna giriyor. Bu yasa; Türk idare sisteminde devrim niteliğinde çok önemli bir yasadır. İllerimizin gelişmesini istiyorsak, doğru sisteme varmasını istiyorsak, mutlaka bu sistem olmalıydı. Bu sisteme yabancı bir toplum değiliz. Osmanlı döneminde de buna benzer bir sisteme sahiptik. Mevcut sistemle devam edilecek olsa birçok ilçenin aradan 50 yıl geçse bile bugünkü halinden çok daha fazla ilerilere gitme şansı yok. Yeni yasa köylerimiz dâhil, il sınırlarının tamamında hizmet yapmaya mecbur bırakıyor ki biz de bu hizmeti severek ve isteyerek yapmaya hazırız" dedi.
Başkan Av. Ahmet Küçükler, mahalli idarelerde hizmet anlayışın giderek değiştiği ifade etti. Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüzde hizmet anlayışı değişti. Klasik anlamdaki bir hizmeti sürekli uygulamak mümkün değil. Şöyle bir örnek verelim: Bir araç almak mesele değil, asıl mesele daha sonra onun bakımının yapılması, servis hizmetlerinin güzelce verilip verilememesidir. Hizmetin sürekliliği ve kalitesinin ön plana çıkması gerekir. Şehrimizin her bir bölgesindeki ilçeler ve ilçelere bağlı köylere hizmetin tek elden organize bir şekilde götürülmesi gerekirdi. Bu yasa ile birlikte artık Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere ilçe belediyelerimizin de eliyle yörelerin kılcal damarlarına varıncaya kadar en ücra köşelere varıncaya kadar artık hizmetleri sağlıklı bir şekilde her yere götürebileceğiz."
"BÜYÜKŞEHİR, BÜTÜN HİZMETLERDEN SORUMLU OLACAK"
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yeni yasayla birlikte kurumun bütün hizmetlerden sorumlu olacağını bildirdi. Başkan Küçükler, şöyle dedi: "Vatandaşlarımız bir şeyden emin olacak, o da şu: Artık yeni yasa ile kendisinin hesap soracağı, başvurabileceği merciler oluşuyor. Horasan'ın ilçeye bağlı bir köyünün muhtarının gidebileceği çok fazla yer yoktu. Bugün itibariyle yeni sistemle birlikte hemen merkezindeki Horasan İlçe Belediyesi ona hizmet vermek mecburiyetindedir. Bu yeterli değil. Büyükşehir Belediyesi direkt onun hizmetinden sorumlu duruma geliyor. Hizmeti isteyecek ve isteği yerine getirilecek."
Başkan Küçükler, Horasan ilçesinde içme suyu sorununun bulunduğunu anımsatarak, benzer bir sorunun yaşandığı Erzurum`da su problemini nasıl çözüldüğünü örneklerle ifade etti. ESKİ`nin su arıtma tesisini hatırlatan Küçükler, "Horasan'da suyla alakalı sorun var. Biz de Erzurum'da daha önce bu durumdaydık. Ama bugün itibariyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin çok muntazam bir arıtma tesisi var. Büyükşehir Belediyesi'ndeki laboratuvar sistemi akredite olmuş, Doğu'daki bütün illere ağabeylik yapan bir konuma ulaşmıştır. Bu hizmeti biz Horasan, Hasankale ve diğer ilçelere de götürmemiz lazım. Ben, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanıyım. Daha bilimsel, daha doğru ve ekonomik bir şekilde olaylara yaklaşabilmek ve daha güzel hizmetler götürmek için Büyükşehir Yasası inanılmaz bir rahatlık ve güzellikler getiren bir sistemdir. Eminim ki Büyükşehir ile birlikte uyumlu bir şekilde ilçe belediyelerimiz daha güzel çalışmalara imza atacaklardır. Artık Horasan Belediyesi'nin içme suyu sorunu olmayacak, daha fazla park ve yeşil alan yapılacak. Vatandaşımız bilecek ki içme suyu ile ilgili sorunumu Büyükşehir Belediyesi çözecek. Yine Büyükşehir ulaşım, doğalgaz, mezarlıklar ve terminallerle ilgilenecek? Artık bahanemiz yok. Yeni yasa birlikte çok şey yapmamıza imkân veriyor. Asıl mesele en güzel hizmeti vermektir. Bu yasayla inşallah çok güzel hizmetler gelecek. Yeter ki ilçe ve Büyükşehir arasındaki uyum en güzel ve en sağlıklı şekilde sağlanabilsin" diye konuştu. Başkan Küçükler, programda Hızırilyas Köyü'ne termal tesis yapma sözü de verdi.
Horasan Belediye Başkanı Abdulhatem Bastem de, ilçede yapılan çalışmalarla yerleşim yerinin güzelleştiğini kaydetti. Büyükşehir Yasası'nın öneminden bahseden Başkan Bastem, "Büyükşehir Yasası bana göre Hükümetimizin yaptığı en büyük icraatlardan biridir. Bundan sonra köylerimize hizmet daha kaliteli ve hızlı gidecek. Biz 2004'te görevi devraldığımızda kendimize bir yol haritası çizdik. Biz politikacı değil, siyasetçiyiz. Biz devraldığımızda yaklaşık 36 maaş verilmemişti. Horasan'ın asfalt olan hiçbir mahallesi yoktu. Sular akmıyordu. Elhamdülillah şuan 24 saat kesintisiz su veriyoruz. İnşallah Büyükşehir Yasası ile birlikte su sorunu da çözülecektir. Horasan'da ulaşımı özelleştirdik. Bölgede en ucuz taşımacılığı biz yapıyoruz" şeklinde konuştu.
HORASANLILAR SORUNLARINI ANLATTI
Erzurum'un en büyük ilçelerinden bir olan Horasan, merkez 18 bin 600 köylerle birlikte 43 bin nüfusa sahip. Doğalgaz, TOKİ ve içme suyu konusunda sorunlarını dile getiren vatandaşlar, "İlçemizde içme suyunda yaşanan sorunlar var. Bunun çözümünü bekliyoruz. İnşallah yeni yasayla bu problem giderilir. Erzurum'un en büyük ilçesine sahibiz kışın yakacak masraflarını karşılamada zorlanıyoruz. Horasan`a da doğalgazın gelmesini istiyoruz. Toplu Konut yöntemiyle, ekonomik koşullara uygun ev sahibi olmak bizlerin de hakkı. Horasan`da bu sorunların çözümünü bekliyoruz." diye görüş belirttiler.
UNUTULMAZ BİR RAMAZAN GECESİ YAŞADILAR
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Horasan ilçesinde gerçekleştirilen Ramazan ayı özel eğlence programı renkli görüntülere sahne oldu. Evlerin damlarına kadar çıkarak kurulan platformda gösterileri büyük bir keyifle izleyen Horasanlılar, unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşadı. Petersburg Sokak Sirki ve Kenya Akrobasi Gurubu'nun gösterisiyle coşan ilçe sakinleri, palyaço ve köpek gösterisiyle keyifli dakikalar yaşadı. Ramazan gecesi oratoryosu, şair Ahmet Coşkun'un şiir dinletisi ve Türk Halk Müziği sanatçısı Selami Durmuş'un konseriyle sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.