Gündem Haber Girişi : 22 Kasım 2021 13:40

Krizi görmezden gelerek, sorunu çözmek mümkün değil

Krizi görmezden gelerek, sorunu çözmek mümkün değil
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, son yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - “Türkiye tarihinde hiçbir dönemde böylesi bir kriz yaşamadı” diyen, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, “ gündem değiştirerek, krizi görmezden gelerek, sorunu çözmek mümkün değil.” dedi.

Elmalı, “ Ülkede ekonomisi darboğaza girmiştir. Artık hükumetin bunu kabul edip, gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Enflasyon TUİK verilerinin çok üstünde, vatandaşı eziyor. Ülkeyi yönetenler ise hala insanların dini duygularını sömürme peşindeler. Yaptıkları tek şey politika faizini düşürmek. Neymiş ‘ Faiz harammış. Faizi savunanlarla yol yürünmeyecekmiş’ El Hak doğrudur, Faiz haramdır.  Ancak faiz her anlamda haramdır. BAĞKUR primini ödeyemeyen, Vergisini ödeyemeyen esnaftan devlet olarak gecikme faiz alırken helal, Politika faizi haram öyle mi? Bu insanları kandırmaktan, zekalarıyla dalga geçmekten öte bir şey değildir.

 

Faizi düşürerek enflasyonu kontrol altına almaya çalışan bu mega zeka(!) girdi maliyetlerinin büyük bir bölümünün döviz yüzünden arttığını hesap edemiyor. Enerjide dışa bağımlıyız ve sadece enerjide yıllık ödediğimiz para 50 milyar TL. Siz faizi indirerek döviz kurundaki artışı görmezden gelirseniz, bırakın enflasyonu düşürmeyi tam tersine artmasına sebep olursunuz. Elektrik, doğal gaz, benzin, gübre, hatta tarlaya attığınız tohumu bile ithal ediyorsunuz. Dövizdeki artış hemen her kalemde zam demek. Gerçi Amerika ekonomisiyle Türkiye Ekonomisini mukayese ederken, ‘ Bugün Amerika'da enflasyon sıfırdan yüzde 7'e çıkmış enflasyon. Bu ne demektir 7 kat artış. Bizde onlardan 20'ye çıkmış iki kat artmış.’ diyecek kadar ekonomi yönetiminden bi haberler.

 

Biz ekonomi diyoruz onlar, İHA ve SİHA’lardan bahsediyor. Biz ekonomi diyoruz, onlar Hava alanı yaptık diyorlar. Bizim Erzurum’da bir söz yardır. “ Aşşığı yuduzmuş, çuruna güveniyor.” derler. Durum aynen öyle.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.