Gündem Haber Girişi : 25 Mayıs 2014 15:54

Korkut: Bu gecenin kıymetini bilmeliyiz...

Korkut: Bu gecenin kıymetini bilmeliyiz...
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "5 kıymetli geceden birini ibadetle geçirmeliyiz ve bütün alemlerin Miracın feyzinden yararlanmasını dilemeliyiz" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Pazar'ı Pazartesiye bağlayan geceye denk gelen Miraç Kandilinin en değerli gecelerden biri olduğunun hatırlanmasını isteyerek "Bu gecenin kıymetini bilmeliyiz. 5 kıymetli geceden birini ibadetle geçirmeliyiz ve bütün alemlerin Miracın feyzinden yararlanmasını dilemeliyiz" dedi. 
Ali Korkut, "Peygamber Efendimiz, "Ben Miraç'tan daha güzel bir şey görmüş değilim." buyuruyor. Yıl içindeki beş kıymetli geceden biri olan Leyle-i Miraç'ı bir milat kabul ederek hayatımızı yeniden bir düzene koymalıyız. Miraç'ın bize en büyük armağanı olan ve Allah Resûlü tarafından "bizim miracımız" olarak tarif buyurduğu 'namaz' ise iç dünyamızdaki yükselişi ve arınmayı ifade eder. Öyleyse bize kalan Hz. Peygamberimizin yolundan, onun sünnetini izleyerek yaşamımızı güzelliklere açmalıyız. Bu gece bizlerde bir değişime yol açmalı, yalanları, iftira ve fesatları bir yana bırakmalıyız ve dost doğru olmalıyız. İbadetle geçireceğimiz bu gecenin milletimize, İslam alemine hayırlar getirmesini, birlik ve dirliğe vesile olmasını diliyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.