Asayiş Haber Girişi : 19 Eylül 2013 09:23

Kışlada cinsel tacize 10 yıl hapis...

Kışlada cinsel tacize 10 yıl hapis...
2 onbaşı ve bir er'e cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Üçvş E.V., hem meslekten ihraç edildi hem de 10 yıl hapis cezası aldı.

Cem BAKIRCI'nın özel haberi...

Erzurum 9'ncu Kolordu Komutanlığı'na bağlı Birinci Topçu Taburu 2'nci Batarya Bölük Komutanlığı'nda görev yapan Topçu Kıdemli  Üçvş E.V., vatani görevlerini yerine getiren 2 onbaşı ve 1 er'e cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 10 yıl hapis, 7 bin 200 TL de adli para cezasına mahkum edildi. Olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklanan ve 1.5 yıl sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Topçu Kıdemli  Üçvş E.V. 'nin emrindeki askerlere yönelik cinsel istismar olayı, 1990/3 tertip Topçu Onbaşı  E.K (23), 1990 /2 tertip Topçu Onbaşı S.Ç. (23) ile 1990/3 tertip Er N.Y'nin suçüstü yapıp, askeri savcılığa yaptıkları suç duyurusu üzerine ortaya çıktı.

Askerlerin şikayeti üzerine yapılan soruşturma kapsamında Ordu'dan ihraç edilen Topçu Kıdemli  Üçvş E.V.  hakkında Erzurum 9'ncu Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, E.V.'nin Topçu Onbaşı E.K.'ye cinsel istismarda bulunduğu esnada, S.Ç. ve N.Y. tarafından cep telefonu kamerasıyla çekilmiş "anadan üryan" vaziyetteki "suçüstü" görüntüleri de delil olarak yeraldı.

CEP TELEFONUYLA SUÇÜSTÜ YAPTILAR

İddianameye göre, Birinci Topçu Taburu 2'nci Batarya Bölük Komutanlığı'nda görevli Topçu Kıdemli Üçvş. E.V., çeşitli tarihlerde "nöbetçi astsubay" olarak gece nöbeti tuttuğu sırada, bölükte vatani görevlerini yapan Topçu Onbaşı E.K (23), S.Ç. (23) ile Er N.Y.'ye 'cinsel istismar'da bulundu. Nöbetçi astsubay odasına çağırdığı Onbaşı E.K.'ya, "Sen duyduğuma göre iyi masaj yapıyormuşsun. Yavaş yavaş kalçalarıma doğru in ama sakın utanma?" diyerek çırılçıplak soyunduğu ifade edilen E.V., odanın ışıklarını söndürüp, 'masaj yapmaya başla' emrini verdiği ve masaj sırasında da "Daha aşağılara in, senin ki büyük mü?' gibi sözlü tacizlerde bulunduğu iddianamede yer aldı. Topçu Kıdemli Üçvş. E.V.'nin durumdan rahatsız olan Onbaşı E.K.'yi, "Cep telefonunu üzerinde yakaladım, tutanak tutarım, askerliğini yakarım"  sözleriyle tehdit etti. Onbaşı E.K. de, "Ne yaparsanız yapın isterseniz askeriliğimi yakın" diyerek odadan kaçıp koğuştaki silah arkadaşlarına gözyaşları içerisinde komutanı tarafından cinsel istismara uğradığını anlattı.

Topçu Kıdemli Üçvş. E. V.'nin bu olayın ardından Onbaşı S.Ç. ve er N.Y'ye de cinsel istismarda bulunduğu iddiaları üzerine askerler, E.V.'ye suçüstü yapma kararı aldı. Çarşı izinlerinde ucuz bir cep telefonu satın alan askerler, telefonu Onbaşı E.K.ye verdi. "Komutan tacize başladığında öksüreceğim. Öksürdüğümü duyduğunuzda odaya girin" diyen E.K., suçüstü yaptıkları anları savcılık ifadesinde şöyle anlattı:

Komutanım birlikte çay içmeyi teklif etti. Kapıyı kilitledi. Kendi odasında yatağa uzandıktan sonra, beni çağırdı. Bir süre sonra ışıkları söndürdü, üzerindeki elbiseleri çıkarıp yüz üstü yatağa yattı. Kendisine masaj yapmamı istedi. Elini dizimin üzerinden eşofmanımın içine sokarak cinsel organımla oynamaya başladı. Bir süre ereksiyon oldum. Öksürüğümü cep telefonumdan duyan arkadaşlarım kapıyı kırarak içeri girdiler. Bizi o halde gördü ve görüntülediler. Arkadaşlarım içeri girince şikâyetçi olduğum kişi üzerini giyinmeye çalışıyordu. Ben sivil hayatımda askerlik hizmeti süresince de erkeklerle kesinlikle ilişkiye girmedim. Böyle bir eğilimim yoktur. Komutanımın bana yaptıklarına asla rıza göstermedim. Bağırıp, çağırdığımda başarısız kalıyordum. Sonuçta ben bir erim o ise rütbeliydi. Ona daha fazla inanırlardı diye düşündüm. Bana sürekli zarar vererek askerliği uzatacağını şeklinde tehditler yapıyordu. Benim psikolojim bozulmuştur. Komutanımdan şikâyetçiyim."

NÖBETÇİ SUBAYI ODASININ KAPISINI KIRDI,  SUÇÜSTÜ YAPTILAR

Baskına katılan askerlerden Topçu Onbaşı S.Y. ise terhis olduktan sonra İstanbul Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak ifade verdi. S.Y., şunları anlattı: Arkadaşlarımız sürekli olarak nöbetçi subayının kendilerini taciz ettiği yönünde beyanları vardı.  Bu çirkin olayın aydınlatılması için çarşı iznine çıkarak bir adet ucuz cep telefonu aldık. E.K. nöbetçi subayının odasına gittiği sırada N.Y. ise elindeki telefonla görüntüleyecekti. Biz koğuştaki arkadaşlarla nöbetçi subayının odasına dayandık. Bu sırada içerde bulunan E.K. 'öksürük' sesiyle işaret verince biz kapıyı kırarak içeri girdik. Bu sırada arbede oldu. Nöbetçi subayı bayılıp yere düştü.

ASTSUBAY E.V.: BANA ZORLA YAPTIRDILAR

18 Nisan 2011 günü çıkarıldığı Erzurum Askeri Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanan ve 1.5 yıl Erzurum Askeri Cezaevi'nde yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Topçu Kıdemli Üçvş Erdal V., Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'cinsel istismar' suçlamaları ile ilgili şunları söyledi:

"Ben bulunduğum birlikte 5 yıla aşkın süredir batarya astsubaylığı yapıyorum. E.K. ile toplam üç kez baş başa görüşmem oldu. Kendisi yanımda çalışırken durgun olduğunu fark ettim. Ben de herhangi bir sıkıntısının olup olmadığı yönünde odama çağırdım. Kışlaya girmeden önce kendisi psikolojik tedavi gördüğünü ifade etti. Oda da çaylarımızı içtiğimiz sırada odama giren dört onbaşı ve erbaş kapıyı kilitlediler ve bana "Komutanım sen E.K.'den ne istiyorsun" diye sordular. Askerler içeri girdikten sonra E.K. kapıyı kendi kilitledi. Benim yatağıma oturdular ve beni zorlayarak E.K.'yle oral yoldan ilişki kurmak için eğildim. Bunun sonucunda E.K. boşaldı. Bu olayın ardından kapı kırıldı ve içeri askerler girdi. Askerleri görünce şaşırdım. Onbaşı E.K. benim üzerime yürüyerek yumruk attı. Bunun üzerine diğer askerlerde yumruk attıktan sonra uzaklaştılar. Benim bir süre önce ailemle psikolojik sorunlarım vardı. Bu sorunlarımı da öğrenince bana öfkelenerek benim hakkımda şikâyetçi oldular. Suçlamaları kabul etmiyorum."

10 YIL HAPİS, 7 BİN 200 TL ADLİ PARA CEZASI

Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Astsubay E.V. katılmadı. Mahkeme heyeti, Topçu Onbaşı E.K. hakkında Adli Tıp Kurumu'nun verdiği 'Ruh ve Beden Sağlığı' bozulduğu yönündeki rapor doğrultusunda, Astsubay E.V.'ye TCK 102/ 105 maddeleri kapsamında 'ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde cinsel istismar' suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis, 7 bin 200 Tl adli para cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, Astsubay E.V. hakkında verilen ceza hükmü ile birlikte cezaevinde yattığı süre ve Yargıtay aşamasını dikkate alarak ceza hükmü ile birlikte tutuklama kararı vermedi. E.V., kararı Yargıtay'ın onaması halinde tutuklanacak.

Kaynak: Palandöken Gazetesi...

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.