Kültür Sanat Haber Girişi : 30 Temmuz 2013 15:00

Kırmızı periler turizme açılıyor...

Kırmızı periler turizme açılıyor...
Narman Peri Bacalarının Turizme kazandırılması projesinin ilk adımı olan Proje tanıtım toplantısı Narman'da yapıldı.
KUDAKA (Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı) ve Narman Belediyesi tarafından ortaklaşa hazırlanan Narman Peri Bacalarının Turizme kazandırılması projesinin ilk adımı olan Proje tanıtım toplantısı Narman'da yapıldı. 
Toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esad Delihasan, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Ak Parti ilçe Başkanı Zafer Ruşen, Erzurumlu iş adamı Vahit Bingöl, Şekerli Belde Belediye Başkanı Ferkan Akbulut, Ak Parti İl Encümeni Münir Akdemir Kurum Amirleri, emekli ve çalışan öğretmenlerin yanı sıra köy muhtarları katıldı. İtardan önce yapılan toplantıda tanıtım projesi hakkında katılımcılara bilgi veren Proje Koordinatörü Gökhan Kenanoğlu, "KUDAKA tarafından sağlanan 385.050 TL'lik hibe, 9 ay sürecek projede bölgenin turizm açısından daha etkin tanıtımı ve geliştirilmesi için kullanılacak. Narman Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek proje kapsamında 6 bin 300 hektarlık bir alanda kurulu bulunan Peri Bacaları'nın dünya turizmine kazandırılması amacıyla; bölgenin tarihi ve coğrafi değerlerinin plana çıkarmak, bölge turizmindeki çeşitliliği artırmak ve bölgede inovatif turizm hizmetlerinin gelişimine katkı sağlamak için geniş çaplı bir tanıtım kampanyası başlatılacak. Peri Bacaları Festivali ve belgesel çekimini de içeren bir dizi faaliyet kapsamında bölgedeki 15 gence bilgisayar destekli İngilizce eğitimi verilecek, 2500 metre uzunlukta Yürüyüş Yolu ve Açık Heykel Müzesi yapılarak yerli ve yabancı turistin kullanımına sunulacak" dedi.
Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ise konuşmasında, "Bu proje ilçemiz açısından çok önemli özelliklede İlçemizde bulunan doğal güzelliklerin tüm dünyaya tanıtımı bakımından bizler için çok önemli proje sayesinde ilçemiz turizm merkezi olacaktır bu projede emeği geçen Gökhan Kenanoğlu, Bülent Köse ve İnşaat Mühendisi ve Fen İşleri Müdürü Fatma Akçayır'a teşekkür ediyorum" dedi.
Hem toplantı hem de iftar yemeği olarak devam eden toplantıda konuşan Adalet Bakanlığı Ceze Tevkik Evleri Genel Müdür Yardımcısı Burhanettin Eser ise "Böyle Bir projenin gerçekten başarılı olacağına inanıyorum Narman için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz inşallah bu proje ilçemizin tanıtımı için iyi bir başlangıç olur gerçekten de güzel bir tanıtım oldu emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Programda son konuşmayı yapan Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, "Ben vekaleten buradayım normalde diğer arkadaşlarım gelecekti fakat işleri olduğu için ben geldim. Narman gerçekten çok güzel bir ilçe. Bu ilçemizin de bir şekilde tanıtılması lazım yapılan bu projeyle inşallah bu şirin ilçemiz turizme kazandırılmış olacaktır" diye konuştu.
İftar yemeğinin ardından tanıtım projesi toplantısı sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.