Politika Haber Girişi : 16 Eylül 2020 16:39

Kırkpınar'dan Ahilik Haftası mesajı...

Kırkpınar'dan Ahilik Haftası mesajı...
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, Ahilik haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Başkan Melih Kırkpınar, Ahilik kültürünün önemine vurgu yaparak, Bu esnaflık geleneğinin Erzurum'da bütün yönleriyle uygulandığını belirtti. Kırkpınar, " Bizim kültürümüzde Esnafı tanımlarken, eli açık, cömert, yardımsever, adil, yalan söylemeyen, dürüst, elini haramdan sakınan kimse olarak tanımlarız. Erzurum Esnafının neredeyse tamamı bu vasıfları üzerinde taşıyan insanlardan oluşur. Ahilik geleneğinin belkide en iyi yaşatıldığı yer Erzurumdur. Bu duygu ve düşüncelerle Esnafımızın Ahilik haftasını kutluyorum." dedi... 

 

 

Mesajında Esnafın sıkıntılarına da vurgu yapan İl Başkanı Melih Kırkpınar, " Bizler sürekli sahadayız, Esnafımızla bir araya geliyoruz. Bu gün Türkiye'de adı konulmayan bir ekonomik kriz yaşanmakta. Ancak kimse bunu dillendirmiyor.Erzurum'da faaliyet gösteren esnafımızın büyük bir çoğunluğu hizmet sektöründe. Erzurum nüfusu her geçen gün eriyor. Bu yıl Pandemi nedeniyle Üniversite öğrencileri de şehrimize gelmeyecek. Bu şehir ekonomisine ciddi bir darbe vuracak. Şu halde bile BAĞKUR primini ödeyemeyen, çalışanlarının sigortalarını, maaşlarını ödeyemeyen, bankaların kredi faizleri ile cebelleşen esnafımızın, durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Ekonomide pik yaptık, çok iyiye gidiyoruz diye böbürlenenler, bir gün gelip Erzurum esnafını ziyaret etsinler. Her geçen gün kepenk indiren esnafı görsünler ve öyle açıklama yapsınlar. İnsanların alım gücü düştü, kimse doğru düzgün alışveriş yapamıyor. Esnaf bu gün sattığı ürünü, ertesi gün tezgahına yeniden koyamıyor. Sürdürülebilir bir ekonomi kalmadı.Bu sosyoloik sıkıntıları da beraberinde getirecek. Bir an önce esnafın sıkıntılarına çare aranmalı. Orta direk dediğimiz, ekonominin temeli olan Esnafımızın hali pür melali ne yazık ki böyle" dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.