Politika Haber Girişi : 09 Kasım 2013 16:21

Kılıç'tan Altan Tan'a tepki: Kötü niyetli bu girişimi ciddiye almıyoruz...

Kılıç'tan Altan Tan'a tepki: Kötü niyetli bu girişimi ciddiye almıyoruz...
BDP'li Altan Tan'ın hadsiz teklifine siyasilerden ilk tepki AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'tan geldi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - BDP'li Altan Tan'ın hadsiz teklifine siyasilerden ilk tepki AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'tan geldi. Kılıç, "BDP'nin kötü niyetli bir gündem oluşturma gayretinden öte birşey değil. Ciddiye alınacak bir durumu da yok" dedi. 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın Erzurum'un isminin "ERZEROM" olarak değişitirilmesi amacıyla TBMM'ye kanun teklifi sunmasına siyasilerden ilk tepki AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'tan geldi. Tan'ın teklifini "kötü niyetli bir girişim" diye yorumlayan Murat Kılıç, şunları söyledi:
Bu tamamen farklı niyetlerle ve amaçlarla yapılmış bir girişimdir. İyi niyetle yapılmış girişim değildir. Erzurum'un ismi ile ilgili bir sıkıntısı da yok sorunu da yok. Erzurum'da bu yönde bir gündem de yok. BDP'li Altan Tan'ın yaptığı tamamiyle iyi niyetle çıkarılan ve son derece doğru bir kanunu istismar etmektir. Çıkarılan kanun özellikle Cumhuriyet döneminde isimleri kasıtlı olarak değiştirilen bazı ilçelerimizin isimleriyle alakalıdır. Bunun in iyi örneği de Adıyaman'ın Tillo ilçesinin adının Aydınlar olarak değiştirilmesisidir. BDP, vatandaşın kafasında soru işareti oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca tamamen BDP'nin suni gündem oluşturma çabasıdır. Bu kötü niyetli girişimi önemsemediğimizi, itibar etmediğimizi açıkça söyleyebilirim. Vatandaşımızın da bu konuyu ciddiye almadığını da çok iyi biliyoruz. 

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.