Gündem Haber Girişi : 11 Haziran 2014 19:06

KCK'dan IŞİD açıklaması: Savaşa hazırız...

KCK'dan IŞİD açıklaması: Savaşa hazırız...
KCK Eşbaşkanlığı, radikal IŞİD örgütünün Musul'u ele geçirip kuzeye ilerlemesi üzerine "Kürdistan'ın kazanımları bugün açık bir tehdit altındadır. Ancak Kürdistan savunmasız değildir" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u günlerce süren çatışmalar sonunda ele geçirdi. Musul'un düşmesinin ardından Irak ordusu silah ve askeri araçlarını bırakarak kenti terketti.
Musul'da kontrolü ele geçiren IŞİD örgütü ilerleyişini sürdürüyor. Militanlar Musul'dan sonra Kerkük'ün güneyindeki ilçe ve köylere saldırdı. Riyad ve Havice ilçeleri çatışmasız teslim oldu, Zap bölgesinde ufak çaplı çatışmalar yaşandı. Irak ordusuna bağlı birlikleri Selahaddin vilayetine bağlı Tikrit'ten çekildi.

PKK'DAN SAVAŞA HAZIRIZ AÇIKLAMASI

IŞİD'in ilerleyişine karşı Kuzey Irak Kürt Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçleri, bölgede önlem alırken PKK, Kandil'e olası bir baskına karşı savaşa hazır olduğunu açıkladı. KCK Eşbaşkanlığı, Irak Şam İslam Devleti'nin ilerlemesi üzerine "Kürdistan'ın kazanımları bugün açık bir tehdit altındadır. Ancak Kürdistan savunmasız değildir" dedi.
Yapılan açıklamada IŞİD örgütüne karşı Kürt, Arap, Asuri, Ermeni, Türkmen ve demokrasiden yana olan tüm halkları ve direnişçi güçlerin bir araya gelmesi çağrısı yapıldı. Ayrıca Rojava ve Güney Kürdistan kazanımlarını korunması vurgusu yapılarak "Kürt ulusal birliğine şiddetle ihtiyaç olduğu" kaydedildi.
KCK Eşbaşkanlığı'nın açıklaması şöyle:

ÇAPULCU-ÇETE ÖRGÜTÜ

"Uluslararası ve gerici bölgesel bazı güçlerin desteklediği çapulcu - çete örgütü İŞİD, saldırılarını Güney Kürdistan'a kadar yaymıştır. Esas amacı Kürt halkının varlığını ve özgürlüğünü yok etmek olan bu çete örgütü, iki yıl boyunca Rojava'da, halkımıza karşı hunharca katliamlar gerçekleştirmiştir. Ancak YPG güçlerinin ve Rojava halkımızın gösterdiği kahramanca direniş karşısında üst üste darbelenmiş ve tarihi yenilgiler almıştır.

KÜRDİSTAN'DA VAHŞİ KATLİAMLAR YAPTILAR

Rojava Kürdistan'da sonuç alamayınca, Güney Kürdistan'da vahşi katliamlar gerçekleştirmeye başlamıştır. İŞİD bugün yurtsever direnişçi çizgiyle bir savaş halindedir. En son Musul'u işgal etmesinin altında yatan gerçek, Kürt halkının tüm kazanımlarına ve Güney Kürdistan'a yönelmektir.

ORTAK MÜCADELE GEREKİYOR

Her türlü etnik ve mezhepsel milliyetçilikten, yine ulus - devletçi zihniyetten uzak, halkların demokrasi içinde kardeşçe bir arada yaşayabileceği özgür ve demokratik bir Ortadoğu ezilen ve direnen tüm halklar için elzemdir. Tam bir çapulcu ? çete örgütü olan İŞİD'e karşı Kürt, Arap, Asuri, Ermeni, Türkmen ve demokrasiden yana olan tüm halkları ve direnişçi güçlerin bir araya gelip, ortak mücadeleyi geliştirmeleri gerekmektedir."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.