Gündem Haber Girişi : 05 Nisan 2016 17:14

Kazak Şaire fahri doktora...

Kazak Şaire fahri doktora...
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından doğumunun 80.yılında Kazak Şairi ve Kanaat Önderi Olcas Süleymanov'a, Fahri Doktora verildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından doğumunun 80.yılında Kazak Şairi ve Kanaat Önderi Olcas Süleymanov'a, Fahri Doktora verildi. 
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen fahri doktora ödül törenine Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak,Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kazak Şairi ve Kanaat Önderi Olcas Süleymanov, eşi Margarita Süleymanov, Kazak öğrenciler ve davetliler katıldı.
Açılış konuşması yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "Rektörlük makamının Kazak Türklerinde dil alimi, yazar, şair, jeolog ve diplomat olan Olcas Süleymanov'a fahri doktorluk unvanı verilmesi teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde, göçebe Kazak hayatının motiflerinden, Kazak tarihine, sözlü kültür varlıklarının yer aldığı çalışmalarına, Rus Destanının tetkikine yönelişi, sosyal antropoloji dil ve tarihe yönelten, Anti Nükleer Semey-Nevada hareketine, dünya ölçeğinde belli bir işlerlik kazandıran sayın Olcas Süleymanov'a Türk Kültürüne yaptığı bu çok yönlü hizmetlerinden dolayı Türkoloji dalında fahri doktorluk unvanı verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir." dedi.
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak konuşmasında, " Türk dünyasının Olcas'ı olarak bilinen ünlü şairi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Azerbaycan ve Kazakistan'da çıkan olayların gür sesi olacağına eminim. Kısaca Türk Dünyanın gür sesi Olcas Süleymanov'a fahri doktora unvanı verilmesinden de ayrıca mutluluk duyuyorum." dedi.
ERZURUM'A İLK KEZ GELDİM
Kazak Şairi ve Kanaat Önderi Olcas Süleymano'da Erzurum'a ilk kez geldiğini belirterek, "Bana bu fahri doktora unvanı verilmesine çok sevindim. Kazakistan'dan sizlere selam getirdim. İlk kez Erzurum'a geldim. Türkiye'yi seviyorum" dedi.
Konuşmalardan sonra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Kazak şair Olcas Süleymanov'a sahnede cübbe giydirdi. Fahri doktora diploması verdi. Ayrıca çeşitli ödüllerle de ödüllendirdi. Ödül töreninin ardından Kültür Merkezinde bulunan Kazak ve Türk öğrenciler ünlü şairle hatıra resmi çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.