Gündem Haber Girişi : 29 Ağustos 2016 21:00

Kayak merkezlerinin patronu artık Büyükşehir!

Kayak merkezlerinin patronu artık Büyükşehir!
Özelleştirme İdaresi, uzun süren görüşmelerin ardından Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'ni resmen Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Başkan Sekmen, hafta sonunda kayak merkezlerinin son durumlarını yerinde inceledi...
Sinan ÖZÇAYLAK / Orkun ÇİZMELİ'nin özel haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Özelleştirme İdaresi, uzun süren görüşmelerin ardından Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri'ni resmen Büyükşehir Belediyesi'ne devretti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hafta sonunda kayak merkezlerinin son durumlarını yerinde inceledi...

Dünya markası yapılması için devredildiği Özelleştirme İdaresi'nin elinde adeta bitme noktasına gelen Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi, nihayet Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Devir sözleşmesi geçtiğimiz günlerde imzalanarak, devir resmiyet kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, her iki kayak merkezinin de artık belediyeye devredildiğini belirterek, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitçi'nin kayak merkezlerinin yönetim kurulu başkanlığı görevine getirildiğini, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin'in de başkan yardımcısı olarak görevlendirildiğini açıkladı.  

ERKHABER'e özel açıklamalarda bulunan Başkan Sekmen, hafta sonunda Palandöken'in zirvesine kadar çıkıp, tespitler yaptığını ve neler yapılması gerektiğiyle ilgili incelemelerde bulunduğunu belirtti. Kış turizminin lokomotifi konumundaki kayak merkezlerine yatırım yapmadan önce basın mensuplarına dağın mevcut halini göstereceklerini, sonrasında da yatırımlara süratle başlayacaklarını ifade eden Sekmen, "Her iki kayak merkezini aldığımız noktayı herkesin görmesini ve yapılacak yatırımlarla da nerelere getirdiğimizi daha iyi anlayabilmelerini istiyorum. Kayak merkezlerinin kontrolü tamamen Ali Rıza Kiremitçi ve Selami Keskin ile onların belirleyeceği ekipte olacak. Onlar şimdiden çalışmalara başladı. Tüm tesisler yeniden elden geçirilecek, göletler, suni kar sistemleri ciddi bakımdan geçirilecek. Bu sezon herkes dağın nasıl profesyonelce işletildiğini görecek" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.