Politika Haber Girişi : 03 Temmuz 2013 15:17

Kavurmalı basın toplantısı

Kavurmalı basın toplantısı
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, gerçekleştirdiği basın toplantısında Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki hayvancıların etin kilosunu 10 liraya kadar düşürdüğünü duyurarak, beraberinde getirdiği kavurmayı gazetecilere ikram etti.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM'de düzenlediği renkli bir basın toplantısıyla et fiyatlarına dikkat çekti. Basın toplantısına Meclis lokantasında hazırlattığı kavurma tabaklarıyla gelen Ensar Öğüt, basın toplantısının sonunda da gazetecilere kavurma ikram etti. Öğüt, Kars, Ardahan ve Erzurum hayvan pazarlarında etin kilosunun 10 liraya kadar düşürüldüğünü kavurmalı basın toplantısıyla anlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in et fiyatlarıyla ilgili açıklamaları ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki hayvancıların fiyat önerileriyle ilgili olarak Ensar Öğüt şunları söyledi:
"Sayın Tarım Bakanı bir hafta önce bir açıklama yaptı. Dedi ki, 'Ramazan dolayısıyla kuşbaşında yüzde 2.2, kıymada yüzde 4 indirim yapacağız. Millet ucuz et yesin'. Şimdi bu kandırmaca açıklamasından sonra beni çok sayıda Kars'tan, Ardahan'dan, Erzurum arayanlar oldu. Dediler ki, 'biz etin kilosunu 10 liraya vermeye hazırız'. Dedim ki, 'nasıl olur ya 10 liraya et?' 'Evet' dediler. Ben kalktım Ardahan hayvan pazarına gittim. Dedim ki, 'kaça veriyorsunuz eti?' Evet, bu eti inek olarak olursa canlı 5 lira kilosu. Karkas olarak bu 10 liraya geliyor. Şimdi biz 10 liraya karkas eti vermeye hazırız. Tosunun da kilosunu 7 liraya canlı, 12 liraya da veya 11 liraya da karkas olarak vermeye hazırız.
Şimdi sayın bakan, sen yüzde 2.2 indirim yapıyorsun, Ardahan, Kars, Doğu Anadolu halkı yüzde 50 indirim yapıyor. Sadece Ramazan ayında değil, bütün aylar olmak üzere biz aynı fiyattan eti vermeye hazırız. Et Balık Kurumu gelsin, Kars'tan, Ardahan'dan, Iğdır'dan, Erzurum'dan, Ağrı'dan o bölgedeki hayvan pazarlarından alsın eti, 5 liraya, 7 liraya canlı kilosunu; 11 liraya, 12 liraya mal etsin, en kabadayı vatandaşa da 14-15 liraya kilosunu satsın. Şuandaki kasaplardaki etin kilosu 25-30 lira arasında arkadaşlar. Yani biz Doğu Anadolu'daki çiftçimiz, köylümüz diyor ki, 'biz bu kaliteli, organik etin kilosunu 15 liraya vermeye hazırız. 14 liraya vermeye hazırız. Var mısınız, yok musunuz?' "

GAZETECİLERE KAVURMA İKRAM ETTİ
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, yaklaşan Ramazan ayında herkesin kaliteli et yemesi gerektiğini söyleyerek, Doğu Anadolu'dan gelen etin omega 3 değerinin yüksek olduğunu, organik olduğunu ve lezzetli olduğunu anlattı. "Bu organik etimizin kavurmasını yaptık" diyen Ensar Öğüt, ayrıca Ardahan hayvan pazarında yaptırdığı oylama sırasında çekilmiş bir fotoğrafı da gazetecilere gösterdi. Öğüt, etin kilosunu 10 liraya verip vermek istemediklerini hayvan pazarındakilere sorduğunu ve bir çok kişinin el kaldırarak bu fiyatı onayladığını söyledi.
Ensar Öğüt, basın toplantısının sonunda ise yanında getirdiği kavurmaları gazetecilere ikram etti. Kendi elleriyle servis yapan Ensar Öğüt, "Etin lezzetini görün diye ikram ediyorum. Hem ucuz hem kaliteli. Türkiye'yi beslemeye hazırız" dedi. Ensar Ögüt gazetecilere ikram ettiği kavurmanın etini Kars'tan getirdiğini ve Meclis lokantasında hazırlattığını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.