Gündem Haber Girişi : 01 Ağustos 2013 00:13

Jetler görüyor, asker püskürtüyor...

Jetler görüyor, asker püskürtüyor...
Jetler anlık istihbarat veriyor, asker sınıra yaklaşan kaçakçıları püskürtüyor
Eksi25 haber / Suriye'de devam çatışmaların sınıra dayanmasının ardından F-16 savaş uçaklarının mesaisi yoğunlaştı. Türkiye-Suriye sınır hattında keşif uçuşu yapan jetlerin belirli aralıklarla Diyarbakır'dan havalanıp sınırda olan biteni anlık olarak Genelkurmay Başkanlığı Harekât Komutanlığıyla paylaştığı bildirildi. Dün yaklaşık 2 saat sınırda muhimmat yüklü uçuş yapan F-16'lar çatışmalar ve sınırdaki tacizleri bildiriyor. Asker özellikle kaçakçılara yönelik anında önlem alıp kalabalık grupları püskürtüyor.

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde El Nusra ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte TSK, alarma geçmiş durumda. TSK, sınırda tampon bölge oluşturarak sınırı hem havadan hem de karadan kontor altına almaya başladı. Önceki akşam tekrar yaşanan çatışmalar üzerine Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığına bağlı 8. Ana Jet Üssünden havalanan çok sayı da F-16 savaş uçağı, Türkiye- Suriye Sınırının sıfır noktasında 2 saat boyunca keşif uçuşu yaptı. Mühimmat yüklü havalanan savaş uçaklarının olası bir tehdidi önlemek amacıyla keşif uçuşu yaptığı ve bu keşif uçuşlarının süreceği öğrenildi. Keşif uçuşunun ardından üslerine geri dönen savaş uçaklarının havadan edindiği istihbaratı ise Genelkurmay Başkanlığı Harekât Komutanlığıyla paylaştığı bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.