Gündem Haber Girişi : 07 Ekim 2013 20:38

İşte yeni seçilecek başkanlardan beklentiler...

İşte yeni seçilecek başkanlardan beklentiler...
Doğu Anadolu PERDER başkanı Ömer Düzgün, yaklaşan mahalli idareler seçimleri öncesinde seçilecek belediye başkanlarından dernek olarak beklentilerini sıraladı.
Doğu Anadolu PERDER başkanı Ömer Düzgün, yaklaşan mahalli idareler seçimleri öncesinde seçilecek belediye başkanlarından dernek olarak beklentilerini sıraladı. Düzgün kim seçilirse seçilsin yerel zincirlerin sorunlarının çözümü noktasında hassas olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği ( PERDER ) Başkanı Ömer Düzgün, perakende sektörünün, ülkemizin ve bölgenin son on yılındaki ekonomik gelişmesinde en önemli lokomotif sektörlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, özellikle üretim süreçleri itibarıyla, milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren bu dev sektörün gerekli ilgiyi görmediğini vurguladı. " İstihdam, üretim ve ekonomik hâsılaya yaptığı katkı ve üretim ve hizmetlerin doğrudan faydasını elde etmeye çalışan nüfusun tamamını etkileyen perakende sektörü ne yazık ki birçok sorunla boğuşmakta "diyen Doğu Anadolu PERDER Başkanı Ömer Düzgün dernek olarak çok uğraştıkları yasa tasarısı ile ilgili olarak bölge siyasilerine destek çağrısında bulundu. Yasa tasarısı için ciddi gayret sarf ettiklerini belirten Düzgün, "Maalesef lobi faaliyetlerinden daha etkin güçler var, müsaade etmiyorlar" dedi. Bu noktada bölge milletvekillerinin kendilerine destek olması gerektiğine vurgu yapan Düzgün yerel idarecilerden de beklentilerini sıraladı.


Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği Başkanı Ömer Düzgün,  "Açtığınız marketin yüz metre karşısına başka bir market açılmalı mı açılmamalı mı? Bölgenin ihtiyacı var mı yok mu?" bu nokta çok iyi analiz edilmeli. Bunu da belediyeler ve yerel yönetimlerin çözebileceği bir sorun. Gerekirse belediye meclislerinde ilgili komisyonların raporları doğrultusunda buna karar verilmeli" dedi.


Yerel zincirlerin ciddi sorunlarından birinin de AVM'ler olduğuna dikkat çeken Düzgün, bu güne kadar haksız rekabet konusunda hiçbir tedbir alınmayan ve hızla çoğalan AVM'lerin şehir içindeki konumlarıyla ilgili olarak belediyelere ciddi görevler düştüğünü belirtti. Vergi kayıtları kendi şehirlerinde olan ve kazandıkları parayı yine yatırıma dönüştürerek katma değer sağlayan yerel zincirlere karşı daha özenli olunması gerektiğini belirten Düzgün AVM'lerin şehirden uzak noktalarda konumlanması gerektiğini ifade etti. Bunun sadece Perakende sektörünü ilgilendirmediğini söyleyen Düzgün hemen her kesimden esnaf bu haksız rekabet karşısında zorlanıyor dedi. AVM'ler kurulurken şehir nüfusunun ve ekonomik yapısının dikkate alınması gerektiğini belirten Düzgün bu konuda belediyelerin daha hassas olması gerektiğini ifade etti.   


Öte yandan her köşe başında adeta bakkal mantığıyla açılan ulusal ve uluslar arası firmaların küçük marketlerinin esnafı zor durumda bıraktığının altını çizen Düzgün özellikle mahalle bakkallarının durumdan rahatsız olduğuna dikkat çekerek, bu konuda da tedbir alınması gerektiğini belirtti.


Düzgün, yapılacak seçimlerle iş başına gelecek yönetimlerin perakendeciyi koruyucu önlemleri alması gerektiğini belirterek, "Belediyelerin yoksul ailelere yaptığı gıda yardımlarını bir firmadan almak yerine, ihtiyaç sahiplerine nakit ödeme bedeli üzerinde yazılı olan çekler verilerek, istedikleri yerden ihtiyaçlarını gidermeleri sağlanmalı." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.