Gündem Haber Girişi : 09 Ekim 2014 11:59

IŞİD'de kaç Türk var?

IŞİD'de kaç Türk var?
IŞİD bünyesinde kaç Türk olduğu ve bunların kaçının gönüllü olduğu ile ilgili bilgiler dolaşmaya başladı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Kesin olmayan bilgilere göre, 163 aile çocukları için kayıp başvurusu yaptı. Ancak dolaşan rakam bununla sınırlı değil.
26 yaşında, 3 dil bilen Türk savaşçının hemen hemen her gün internete girip savaşla ilgili yazdıkları, cep telefonuyla çektiği kaliteli fotoğraflar tüm dünya medyasının ilgisini çekti. Mezhepsel çatışmayı körükleyen terör örgütü bünyesinde yaklaşık 700 Türk bulunuyor. Aralarında en ünlüsü ise Yılmaz isimli bir Türk fotoğrafçı. Kendisiyle konuşmak için Suriye'ye giden Hollandalı TV ekibine verdiği röportaj ülkesinde olay oldu . Hollanda ve Türk ordusunda görev yapan, 3 dil bilen Yılmaz, Suriye'deki savaşçılar içinde en entelektüel olanı. Dünya medyasına defalarca konu oldu. Yılmaz, senelerdir devam eden savaşı sosyal medyada paylaştığı görüntüler, grafikler ve bizzat çektiği fotoğraflarla dünyaya yansıtıyor. Türkiye'den Hollanda'ya göç eden Adanalı bir ailenin çocuğu olan Yılmaz, Hollanda ordusunda 2 yıla yakın süre görev yaptıktan sonra Suriye'deki savaşa katılmak için bu ülkeye gitti.Kendisi de zaten, 'Cihadın yarısı medyadır' diyerek bu duruma dikkat çekiyor. Çanakkale 11'nci Jandarma Eğitim Tugayı ve Hatay'da yaptığı 87-3 dönem 460 günlük askerlik ve Hollanda'daki ordu tecrübesi nedeniyle Suriye'deki tüm diğer gruplar arasında da kendine bir yer edilebilmiş.
Görevi, Suriye'ye gelen yabancı savaşçılara silah ve hayatta kalma eğitimi vermek. Şimdiye kadar defalarca çatışmaya girmiş, sadece PKK'lı bir grubun kurduğu pusuda bir kadın PKK'lı sniper'ın kurşunuyla elinden yaralanmış.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.