Gündem Haber Girişi : 13 Mayıs 2014 00:28

İşadamı Yılmaz: Başarımızı kıskanıyorlar...

İşadamı Yılmaz: Başarımızı kıskanıyorlar...
Palandöken Gazetesi ve Eksi25haber'de dün yer alan 'Otomotivde büyük vurgun' haberindeki iddialara açıklama geldi.
EKSİ25HABER / ERZURUM Palandöken Gazetesi ve Eksi25haber'de dün  yer alan  'Otomotivde  büyük vurgun' haberindeki iddialara açıklama geldi. 
Başyazarımız Mehmet Şener'in  kaleme aldığı ve Erzurum'da büyük yankı uyandıran haberde  ismi geçen ve 3 yılda 15 milyon TL vurgun yaptığı ileri sürülen İşadamı Köksal Yılmaz, kamuoyunda konuşulan ve iddia edilen rakamların gerçekle hiç bir alakası olmadığı ve tamamen dedikodu olduğunu belirtti.
"BİZİM TEK BAĞIMIZ DEVLETE OLAN BAĞLILIĞIMIZDIR"
Yılmaz,  ne şahsının ne ailesinin ne de şirketlerinin paralel yapıyla hiç bir bağları olmadığını da anlatarak, "Bizim bildiğimiz bir tek bağ vardır oda devletimize  milletimize olan bağlılığımızdır. Paralel yapı, cemaat, hizmet gibi hiç bir oluşum içerisinde asla ne yer aldık nede bu tür yapılarla işimiz oldu" dedi.
"BAZI ÇEVRELER YAKALADIĞIMIZ BAŞARIYI KISKANIYOR"

Erzurum'da 30 yıldır esnaflık yapan bir ailenin son kuşak temsilcisi olduğunu anlatan Köksal Yılmaz, yedi yıldır girdikleri otomotiv sektöründe yakaladıkları başarının bazı çevreler tarafından kıskanıldığını ve bu tür dedikoduların üretildiğini anlattı. Haberde yer alan rakamların gerçekle bağdaşmadığını da ifade eden Yılmaz,  "Biz, sektöründe lider olan bir çok otomobil firmasının Anadolu'daki en saygın bayilerinden birisiyiz. Biz son üç yıl içerisinde 550 araç satışı gerçekleştirmişiz.  Şirketimiz, bu satış karşılığında devlete 6 milyon 104 bin 142 lira özel tüketim vergisi ödemiş, yine şirketimize 4 milyon 302 bin 513 lira Katma Değer Vergisi tahakkuk etmiş. Büyük olasılıkla  2013 yılı kurumlar vergisi alanında ilk 100 firma arasında olacak  bir şirketiz.  Haberde iddia edildiği gibi üç yılda bin 200 araç satıp, 15 milyon  TL  tutarında vurgun yapmamız mantık dışı. Hem zaten 2009 yılında çıkan bir yasa gereği istense de bu sektörde fatura üzerinde oynanarak böyle bir yolsuzluk yapılamaz. Bu mümkün değil.  2010-2012 yılları arasında Maliye Bakanlığı, Erzurum'da tüm otomotiv firmalarına yönelik bir denetleme yaptı. Bu sırada diğer firmalar gibi bizim firmamızda incelendi" diye konuştu.

"BEN HİÇ BİR ŞARKICIYA ARABA HEDİYE ETMEDİM"

Antalya'da bir şarkıcı kadına araba hediye ettiği yönündeki iddialarında konunun aslıyla ilgisi olmadığını vurgulayan İşadamı Köksal Yılmaz,  "Bu konu hep kullanılıyor.  Olayın aslı Antalya'da düzenlenen bayiler toplantısı sırasında bayisi olduğumuz  firma, o dönemki reklam yüzü olan sanatçıya bir otomobil hediye etti.  O toplantıda, satış rakamları iyi olan bayilerden birisi olduğumuzdan, sanatçıya arabasının anahtarını vermek için bizi seçtiler.  Bizim iş ahlakımız ve aile terbiyemiz, geleneklerimiz  başka bir duruma zaten müsaade etmez" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abb 25 Şubat 2017 02:56

    Köksal babamıza uzanan eller ve diller çürüsün insallah

  • aaa aaa 19 Mart 2016 11:25

    yalan konusuyo koksal yilmaz