Politika Haber Girişi : 25 Aralık 2013 10:46

İki bakan istifa etti...

İki bakan istifa etti...
Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler istifa etti
EKSİ25HABER / ERZURUM - Bakan Çağlayan, çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için görevi bıraktığını kaydetti. Bakan Çağlayan, dün akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Pakistan'dan dönmüştü. Başbakan Erdoğan'ın gece saatlerinde de Ankara Keçiören'deki evinde bazı bakanlarla görüştüğü belirtilmişti. Çağlayan ise toplantıya katılmamıştı.
Bu sabah flaş bir açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa ettiğini duyurdu. Zafer Çağlayan'ın açıklaması şöyle:
"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır. Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."
BAKAN MUAMMER GÜLER DE İSTİFA ETTİ: YAZILI OLARAK SUNDUM
İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul merkezli  operasyonun "Hükümete, AK Parti'ye ve ülkeye karşı düzenlenen kirli bir tezgah"  olduğunu belirterek, "oğlunun da dahil edildiği çirkin oyunu bozmak ve  gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak" için bakanlık  görevinden istifa ettiğini bildirdi. 
Güler yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşen operasyonu"Hükümetimize, partimize, ve ülkemize karşı düzenlenen kirli bi tezgahtır" ifadeleriyle değerlendirdi. Güler, açıklamasında  şunları kaydetti: 
 "Oğlumun dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha  açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için bakanlık görevinden affımı  Sayın Başbakanımıza aynı gün şifaen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi 25  Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum." 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.