Politika Haber Girişi : 12 Mayıs 2015 23:54

HSYK'nın ihraç kararlarına hükümetten ilk yorum!

HSYK'nın ihraç kararlarına hükümetten ilk yorum!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HSYK'nın ihraç kararlarına ilişkin, "Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir"dedi..
EKSİ25HABER / ERZURUM - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HSYK 2. Dairesi'nin 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına karar vermesine ilişkin soru üzerine, şunları söyledi:
"Bu millet, 1960'tan bu yana milli iradenin hak ve hukuku adına çok ağır bedeller ödemiştir. Bu milletin seçtiği başbakan, bakanlar idam edildi. Esasında idam edilen milli iradeydi, milletin beklentileri, kaderiydi. Sonraki dönemlerde de 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat'ta bu millet ağır bedeller yaşadı. AK Parti de kapatma davasından bir oyla kurtuldu. Esasında kurtulan AK Parti değil milli iradeydi. 2 kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiydi."
AK Parti'nin kapatılmış olması durumunda, şu anda konuşulan olumlu gelişmelerden bahsetmenin mümkün olmayacağını dile getiren Müezzinoğlu, "Türkiye'de geçtiğimiz dönemde de çeteleşmiş bir hukuk anlayışı, bu milletin iradesine hukuk darbesi yapmaya çalıştı. Millete yanlış yapan bedelini ödeyecektir. Siyasetçi yapıyorsa, siyasetçi sandıkta zaten en fazla 1,5 yılda bir hesap veriyor ama bunu hukuk kılıfı, kurumların verdiği güç kılıfı içinde, milli iradeye bir tuzak şeklinde kullananlar, bundan sonra mutlaka bedelini ağır ödeyecektir. Bana göre bu da bundan bir örnek" ifadelerini kullandı.

Bakan Canikli: Paralel yapıya destek veren suç işlemiş olur

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Amasya'da yaptığı açıklamada, 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihraç edilmesiyle ilgili olarak, "Paralel yapıya destek veren, bu yapının mensubu olan, tırnak içerisinde terör örgütünün mensubu, destek sağlayan, kaynak sağlayan her ne formatta olursa olsun yardımcı olan herkes bu çerçevede hukuka karşı suç işlemiş anlamına gelir" dedi.
Bugün Amasya'ya gelerek Vali İbrahim Halil Çomaktekin'i makamında ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Savcı Zekeriya Öz'ün de aralarında bulunduğu 4 savcı ve 1 hakimin HSYK tarafından meslekten ihraç edilmesiyle ilgili sorusuna Bakan Canikli, "Öncelikle bunun bir yargılama süreci olduğunu söylememiz gerekiyor. Kararı veren yargı, HSYK 2. Dairesi tarafından bununla ilgili daha önce usulüne uygun bir şekilde soruşturma izni verilmişti. Daha sonra yargılandı ve böyle bir karar çıktı. Şu an yargılamalar devam edecek. Bir tedbir çerçevesinde alınan bir ara karar, yargının gözetiminde, yargının bizzat kendisi tarafından yürütülen bir süreç. Tabii ayrıca biliyorsunuz paralel devlet yapılanması ve hususu uzun süreden beri Türkiye'nin gündeminde. Bu yapılanmanın bir terör örgütü olduğu artık resmi olarak devletin kayıtlarında kabullenmiş durumda. Onun somut yansıması da işte kırmızı kitap olarak bildiğimiz ülkenin kırmızı çizgilerinin yer aldığı o metinde de dahil edilmiş olması bunun son örneği ve yansıması daha doğrusu. Dolayısıyla bu yapıya destek veren, bu yapının mensubu olan tırnak içerisinde terör örgütünün mensubu, destek sağlayan, kaynak sağlayan her ne formatta olursa olsun yardımcı olan herkes bu çerçevede hukuka karşı suç işlemiş anlamına gelir" dedi. 
Bakan Canikli, bundan sonrada daha etkili ve güçlü bir şekilde bu terör örgütünün açığa çıkartılması, bütün faaliyetlerinin deşifre edilmesi konusunda yeni bir süreç başladığını ifade etti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.