Gündem Haber Girişi : 04 Mart 2021 13:51

HDP'li vekil, İbrahim Aydemir'e tosladı!

HDP'li vekil, İbrahim Aydemir'e tosladı!
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de Erzurum'a yapılan yatırımları eleştirip, “Yatırımlar hep Erzurum’a yapılıyor” diyen HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'a sert cevap verdi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de Erzurum'a yapılan yatırımları eleştirip, “Yatırımlar hep Erzurum’a yapılıyor” diyen HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'a sert cevap verdi. Meclis kürsüsünden "Erzurum ile düşmanlığı ne?" diye soran Aydemir, "Haddinizi bilin" dedi.

TBMM'de dün bir konuşma yapan HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, Erzurum'a yapılan yatırımlardan duyduğu rahatsızlığı, "Yatırımlar hep Erzurum'a yapılıyor" sözleriyle dile getirdi. Bunun üzerine genel kurulda söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, HDP'li vekile sert sözlerle cevap verdi. AK Parti iktidarında tüm illere yatırım yapıldığına dikkat çeken Aydemir, "Bir kere sizin anlattığınız gibi bir Ağrı yok. Belli ki siz Ağrı'ya bile gitmemişsiniz" dedi. 

AK Parti Milletvekili Aydemir, şunları söyledi: 

Erzurum, tabii ki çok özel il, Türkiye'nin yüzük kaşı bir şehri, elbette kalkındı, elbette gelişti ama buna mümasil, buna eş değer Ağrı da öyle. Ağrı'yla Erzurum'u biz hiç ayırmadık ki orası da bizim vilayetimiz, oranın her zerresine de yatırımlar yaptık. Dolayısıyla Ağrılıların yüreğinde özel bir yerimiz var. Şu anda bile Ekrem Çelebi Bey -samimi söylüyorum, laf olsun diye söylemiyorum arkadaşlar- bakanlıklarda Ağrı için gayret sarf ediyor. Burada, Abdullah Bey, hakkı teslim et, noksanları söyle. 

Yani senin anlattığın Ağrı yok, belli ki hiç Ağrı'ya gitmemişsin sen, samimi söylüyorum gitmemişsin; Ağrı'yla uzaktan yakından ilgisi yok şu anlattıklarının. 

Arkadaşlar, ben, Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneğinin Başkanlığını yaptım. 2002'den sonra Ağrı'nın çehresini değiştirdik biz. Böyle ezbere üfürmeyeceksin, hakikati söyleyeceksin. Artı, Erzurum'a olan düşmanlığınız niye sizin?

Bu Erzurum karşıtlığı nedir? Erzurum'u da zirveye taşıyacağız, Ağrı'yı da zirveye taşıyacağız ve size rağmen taşıyoruz. Bakın, arkadaşlar, şu anda bana gelen mesajlar var, Karaçoban'dan gelen mesajlar var, Karayazı'dan gelen mesajlar var, Tekman'dan gelen mesajlar var ve HDP'nin tavrına karşı müthiş bir tepki var dolayısıyla haddinizi bilin.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.