Gündem Haber Girişi : 15 Şubat 2014 13:30

Hayvan cinayetlerine dur de...

Hayvan cinayetlerine dur de...
Türkiye genelinde son zamanlarda yaşanan hayvan cinayetlerini protesto etmek amacıyla etkinlik düzenlenecek. "Hayvan Cinayetlerine Dur De!" adlı etkinlik Erzurum'da yarın saat 13.00'da Havuzbaşında başlayacak.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Atatürk Üniversitesi Hayvan Severler Kulübünün oluşturduğu etkinlik ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan yazılı açıklamada, "Bildiğiniz gibi bir cani evindeki kedinin karnını bıçakla deldi ve kedi bağırsakları dışarıda çırpınarak can verdi. Bu görüntüleri videoya alıp paylaşacak kadar rahat davranan cani, şikayetler sonucu gözaltına alınıp hemen akabinde serbest bırakıldı. Çünkü Türkiye'deki yasalara göre, hayvana vahşet ve işkence suç sayılmıyor! Tıpkı yere tükürmek veya yasak yerde sigara içmek gibi 'kabahat' kapsamına giriyor. Can Alan bir katil 'TCK'ya göre' cezalandırılmadıkça bu tür vahşetler devam edecektir. Bu bağlamda 16 Şubat Pazar günü saat 13.00 itibari ile bütün yurtta "eş zamanlı olarak" duyarlı vatandaşlar tarafından basın açıklamaları, eylemler, yürüyüşler ve protestolar yapılacaktır. Biz de Erzurum olarak tepkimizi ortaya koyalım. Tüm duyarlı vatandaşları bekliyoruz. Havuzbaşında basın açıklaması yapılacaktır. Tüm izinler alınmıştır." ifadelere yer verildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.