Gündem Haber Girişi : 21 Şubat 2024 01:12

Hayat herkessiz ve her şeye rağmen yaşamaya devam eder

Hayat herkessiz ve her şeye rağmen yaşamaya devam eder

Olduramamak diye bir şey yok. Oldurmayı istememek var. Onsuz yaşayamam diye bir şey yok. Onsuz yaşamayı istememek var. Çok basitleşmiş bir tabirdir-biraz da kaba bir tabir- lakin söylemeden geçemeyeceğim... Annenizin karnından kim ile doğdunuz da onsuz yaşamamayı göze alamıyorsunuz? Herkes herkessiz yapar. Ben onsuz, o bensiz. Ben onsuzluğa zor oldu alıştım. O zaten varlığıma bile alışmamıştı. Benim için zor onun için kolaydı. Velhasıl iki tarafta başardı. Şimdi ben onsuz o da bensiz kaldı. Bu alışkanlık da bir ömür boyu boynumuza künye gibi asılı kaldı.

Onsuz, bunsuz yapamam demeyi bırakalım da ben bensiz ne yaparım demeye bakalım. Emin olun kimsenin hayatında kendi hayatımızdaki benliğimiz kadar bin değiliz. Biriz ama tek değiliz. Emin olun kimse de sizin hayatınızda bin değil. Birdir lakin tek değildir. Hayat herkessiz ve her şeye rağmen yaşamaya devam eder. Ve hayat her şeye ve herkese rağmen yaşamaya değer... Allah size sizin yokluğunuzu göstermesin. Gerisi hallolur.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.