Gündem Haber Girişi : 05 Ağustos 2014 01:59

Hakaret edip aşağılıyorlar...

Hakaret edip aşağılıyorlar...
Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar her gün bazı sürücüler tarafından hakarete uğrayıp aşağılanıyor.
Levent AKPINAR'ın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM - Bazı özel halk otobüsü sürücüleri araçlardan ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlara karşı sert ve hakarete varan tavırlar sergiliyor. Hakaretler karşısında çileden çıkan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin bu sürücülere ağır yaptırımlar uygulamasını istiyor.

Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanan 65 yaş üstü vatandaşlar hergün bazı sürücüler tarafından hakarete uğrayıp aşağılanıyor. Bazı özel halk otobüsü sürücülerinin ücretsiz kartı gösterdikten sonra kendilerine ağza alınmayacak küfürler savurduğunu, hatta otobüsten indirdiğini belirten vatandaşlar, "Bu imkânı bize devletimiz sağladı. Hemen hemen tüm şehirlerde uygulanıyor. Ancak Erzurum'da ki bazı özel halk otobüsü şoförleri bize ağır hakaretlerde bulunuyor. Herkesin içinde rencide oluyoruz. Bu sürücülere bize hakaret etme hakkını kim veriyor. En ağır yaptırım uygulamalı. Büyükşehir Belediyesi sürücülerin bu çirkin tavırlarına biran önce son vermeli" dediler.

CEZALAR DA YILDIRMIYOR

Konuyla ilgili PALANDÖKEN'e açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Amir Badur, sorunun farkında olduklarını en kısa sürede bu konuyu çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Bunun devlet tarafından uygulanan bir proje olduğunu, kimsenin kimseye hakaret etme gibi bir hakkının olmadığını belirten Badur, "Biz gerekli her şeyi yapıyoruz. Bugüne kadar hakaret ettiği tespit edilen sürücülere gerek valilik gerekse belediye gerekli cezai işlemi uyguladı. Uygulamaya da devam edeceğiz"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.