Gündem Haber Girişi : 09 Mart 2014 17:34

Gülen Ailesi Erzurum'da toplandı...

Gülen Ailesi Erzurum'da toplandı...
Fethullah Gülen'in ailesi, son dönemde Gülen aleyhine çıkan haberlere ve Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında söylediği sözlere cevap verdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Bakan çocuklarına yönelik 17 Aralık 2013'de yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında AK Parti hükümetinin "paralel devlet" kurmakla suçladığı Fethullan Gülen'e ailesinden destek geldi. Halen ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen'in kardeşleri, yeğenleri ile yakın akrabaları, memleketi Erzurum'a adeta bir çıkarma yaparak, basın toplantısı düzenledi.  Gülen Ailesi adına konuşan STV Ana Haber Spikeri ve Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, hükümetin seçim sonrası için operasyon sinyali vermesine, "elde bir delil olmadan "biz sizi içeri atmak istiyoruz" derlerse de bu zorbalığa karşı yapabileceğimiz hiç birşey yoktur, şeriatın kesti parmak acımaz" cevabı verdi.
Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'in kardeşleri, yeğenleri ve yakın akrabaları, memleketi Erzurum'a çıkarma yaptı. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Polat Rönesans Otel'de düzenlenen basın toplantısına Gülen'in erkek kardeşleri Seyfullah Gülen, Mesih Gülen, Kutbettin Gülen, Salih Gülen ve kız kardeşi Fazilet Korucuk ile İstanbul, İzmir, Samsun başta olmak üzere yurdun dört bir tarafından bulunan akrabaları ile yurt dışındaki yakınları katıldı.
"ZULÜM VE HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSARAK DİLSİZ ŞEYTAN OLMAK İSTEMİYORUZ"
Basın açıklamasına, "Yakın tarihimiz bir âlim, kanaat önderi ya da bir hareket hakkında bu denli organize bir iftira ve karalama kampanyasına şahit olmadı. Biz bu tür kampanyaları şiddetle kınıyor ve faillerini daha baştan ma'şeri vicdana ve Hakkın adaletine havale ediyoruz" dedi
 "İFTİRALAR YÜREĞİMİZİ DAĞLIYOR"
"Hocamızı utandırmayacağız. Bir lokma bir hırka yaşamak nedir bilmeyenler, devletin malını deniz görenler, muhterem büyüğümüze çamur atmaya kalkıyorlar. Ama bilmeliler ki bu çamurlar onun dupduru hayatında asla iz bırakmayacaktır" sözleriyle konuşmasını sürdüren Kemal Gülen, birkaç aydan bu yana yürütülen iftira, yalan ve karalama kampanyalarının, yakınları ve hısımları olarak kendilerini yürekten dağladığını ifade etti.
Kullardan vefa beklemeyi bile Allaha karşı vefasızlık saydığını anlattığı Fethullan Gülen'e meydanlardan, ekranlardan, "Sahte peygamber", "haşhaşi", "içi boş âlim müsveddesi" , "çete lideri" "virüs" ve "kan emici sülük" gibi hakaretler yapıldığını savunan Gülen, şöyle konuştu:
Hele bir de bu hakaretleri demokrasi, şeffaflık ve insan haklarını ağzına sakız eden siyasetçiler yapmıyor mu, işte bizim hayal kırıklığımız burada başlıyor. Bunların, sanki yolsuzluk iddiaları yokmuş, sanki rüşvet ve hırsızlık iddiaları ayyuka çıkmamış, sanki devlet kadroları bir yalan üzerine hallaç pamuğu gibi atılmamış ,sanki adalet sistemi yerlerde sürünmek zorunda bırakılmamış gibi bunca büyük problemi görmezden gelerek, gözlerini karartıp, hocamızı suçlamaları karşısında dehşete düşüyoruz. "Bin ömrüm olsa Efendimiz'in saçının bir teline hepsi feda olsun" diyen bir zata yapılacak en büyük hakaret ona "yalancı peygamber" demektir. Hâlbuki biz de milletimiz de peygamberi delicesine sevmeyi ve peygamberane yaşamayı ondan öğrendik. Hâşâ sadece bu peygamberlik iftirası bile insan tahammülünü aşıyor.
Fethullan Gülen'in bugüne kadar evlenmemesinin de seçim meydanlarında dillere dolandığını ifade eden Kemal Gülen, "Evet, o evlenmedi kendi ifadesi ile bütün ömrünü hizmete adamak istiyordu; bunu yaparken kimsenin hakkına girmek istemiyordu. Ne var bunda? Bazı peygamberler, veli, müçtehit müceddid, ilim adamı veya sanatkârlar da evlenmemiş. Rabia işaretleri ile oy devşirenler Rabia'tül Adeviye'nin de evlenmediğini bilmiyorlar herhalde. Dine, diyanete, millete hizmet etmek için veya çocukların, gençlerin halinden anlamak için illa da evlenmek şart mı? Hepimiz onun evladıyız; sadece biz değil Asya'da, Afrika'da, Amerika'da binler, yüzbinler evladı var; bunlar olimpiyatlarda stadyumları dolduruyorlar, bütün bu güzelliklere vesile olduğu için başta hocamıza ve milletimize dua ediyorlar. Biz de ailesi olarak bu dua kervanına katılıyor, Rabbimizin O'nu ve onunla birlikte yürüyen dost ve arkadaşlarını koruyacağına inancımızı bir kez de burada tekrarlıyoruz" dedi.
"AMCALARIM ZATEN İÇERİ ALINDILAR"
Öte yandan basın toplantısında bir gazetecinin, "Başbakan, 30 Mart sonrası için operasyon sinyali veriyor? Gülen Ailesi'nde bu operasyonun bir tedirginliği, endişesi var mı?" sorusuna ise Kemal Gülen şu cevabı verdi:
Bu aile, 1980 ihtilalinden sonra yanı başımdaki Salih Amcam, Mesih amcam bir irtica, bir dinci ya da Müslüman olduğu gerekçesiyle zaten içeri alındılar. Hocaefendi 1971 yılında içeri alındı. Bunlar içeri alınma konusunda herhangibir tereddüt, endişe yaşamazlar. Çünkü yürüdükleri yolun hak olduğuna, yaptıkları işin doğru olduğuna inanıyorlar.
Ama hiçbirşey yapmadan, Türkiye Cumhuriyeti'nin en verimli, ilim, irfan sahibi bu insanları elde bir delil olmadan "biz sizi içeri atmak istiyoruz" derlerse de bu zorbalığa karşı yapabileceğimiz hiçbirşey yoktur, şeriatın kesti parmak acımaz efendim...

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.