Ekonomi Haber Girişi : 17 Kasım 2014 01:00

Girişimciye büyük destek...

Girişimciye büyük destek...
ATA Teknokent bünyesinde girişimcilerin desteklenmesi için hazırlanan Tekno GP programı başladı. Program kapsamında girişimlerin katma değer üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan kuruluşlara dönüşmesi hedefleniyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - ATA Teknokent bünyesinde girişimcilerin desteklenmesi için hazırlanan Tekno GP programı başladı. Program kapsamında girişimlerin katma değer üreten, istihdam sağlayan, ihracat yapan kuruluşlara dönüşmesi hedefleniyor. Prof. Dr. Recep Sadeler'in başkanlığında başlatılan bu projede, ana slogan şu: "Benim bir Fikrim Var" diyorsan doğruca ATA Teknokent'e koş.
Atatürk Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), DAP ve Ata Teknokent işbirliği ile girişimcilerin desteklenmesi için hazırlanan "Tekno GP" programı başladı. Program kapsamında Sağlık, Bilişim, Turizm, Hayvancılık, Tarım, Yenilenebilir enerji ve Çevre teknolojileri gibi alanlar başta olmak üzere, Erzurum'da öne çıkan sektörlerde girişimciliğin artması hedefleniyor. Programa iş fikri olan herkes başvurabilecek.
Tekno GP ile girişimciler yatırım desteklerine ulaşmanın yanında, hızlandırılmış eğitimlerle de ticari hayata hazırlanacak. Bunun yanı sıra program için başvuruda bulunacak proje sahipleri kendilerini ve iş fikirlerini yatırımcılara tanıtma imkânı bulacağı gibi, KOSGEB ve TÜBİTAK kurumlarının da sağladığı girişim desteklerinden faydalanabilecek. 3 etaptan oluşan bu programa başvuruda bulunacak işletmelere ayrıca ATA Teknokent tarafından ücretsiz ofis ve altyapı desteği sağlanacak.    

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.