Ekonomi Haber Girişi : 19 Haziran 2016 03:03

Genç işadamı Muammer Aydın, Bakkal Gross AVM'yi anlattı..

Genç işadamı Muammer Aydın, Bakkal Gross AVM'yi anlattı..
Muammer Aydın: ''Gross market konsepti ile AVM'yi harmanladık. A kalite ve geniş ürün yelpazesiyle yeni bir konsept oluşturduk. Bakkal GrossAvm ile Erzurum'da marketçilik sektörüne yeni bir soluk kattık''
EKSİ25HABER / ERZURUM - Şükrüpaşa'nın ardından geçtiğimiz ay 2. Şubesini kayakyolunda açan Bakkal Gross AVM, kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Kaliteli ürünleri, ucuz fiyatı ve yeni konseptiyle dikkatleri üzerine çeken Bakkal Gross'da hedef altı ay içinde 3. Şube, 2 yıl içerisinde de altı şubeyi hizmete sunmak.
Geçtiğimiz ay Kayakyolu'nda 2. Şubesi açılan Bakkal Gross AVM, kısa sürede gerek müşteri memnuniyetiyle gerekse kaliteli hizmet anlayışıyla Erzurumlular'dan tam not aldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk olma özelliği taşıyan Bakkal Gros AVM, gıda, züccaciye, konfeksiyon, çocuk ve bebek giyim reyonlarıyla müşterilerinden tam not aldı.
Bakkal Gros AVM Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, 3 yıllık bir çalışma sonucunda Bakkal GrosAVM'nin hayata geçirildiğini belirtti. Farklı bir konseptle yola çıktıklarını Gross market ile AVM mantığını harmanlayarak, sadece Erzurum'da değil, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, " Bakkal bizim markamız, Gross AVM mantığı diye bir konsept yoktu. Bu bizim projelendirdiğimiz bir çalışma. Yani Gross toptan fiyatına perakende satışının yapıldığı mağazalardır. Ama belirli sınırlarda ürün çeşitliliği vardır. Biz burada AVM mantığını Grossla birleştirerek, ürün çeşitliliğini zenginleştirdik. Kaliteyi belli bir çıtaya çektik. Çünkü Gross markette toptan fiyatına perakende satanların ürün çeşitliliği hem kısıtlıdır hem de A kalite ürün satmazlar. Orta sekment ürün satarlar. Biz burada Gross market konseptine A kalite ve geniş ürün yelpazesini kattık peşine de ürün çeşitliliğiyle AVM'yi harmanlayarak burada bir konseptoluşturduk"dedi.

"BAKKAL GROSS AVM ÖZEL BİR PROJEDİR"

Mağazada züccaciye, çocuk oyunu, konfeksiyon, çocuk ve bebek giyim ve bunun gibi reyonların olması tamamen AVM mantığının Gross marketle birleştirilmesi olduğunu da ifade eden Aydın, " Bakkal Gross AVM doğaçlama gelişen bir şey değildir. Sıkışan perakende sektöründe yerel bir mağaza olarak kapanan koridoru açma adına uzun çabalar sonrası ortaya çıkmış özel bir projedir. Bu proje içinbir çok ülkeye gittim. Birebir araştırma yaptım. İnsanlar Bakkal Gross AVM denildiği zaman tamda içerik olarak ne olduğunu çokta mağazaya gelip görmeden tahlil edemiyorlar, ancak mağazaya geldiklerinde az çok artık anlayabiliyorlar. Sadece raflardan, kulelerden oluşan bir mağaza da değil. Bunların harmanlanmış haliyle tamamen farklı bir konseptte farklı bir yapıyla farklı bir renkle ürün çeşitliliği de eklenerek biraz önce bahsettiğim reyonların katıldığı bir harmanlanmış ortaya çıkan mağaza profilidir. Bizim konseptimizdeki bir mağaza da Doğu Anadolu'da bir ilk "diye konuştu.

İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI

Akkal Gross AV'nin istihdama da büyük katkı sağladığını belirten Aydın, "Bakkal Gross AVM olarak Kayak Yolu Şubesinde 40 kişiyi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yani ramazan ayına kadar bu sayıyı 50'ye çıkarmayı planlıyoruz. Zaten Şükrüpaşa'da ki mağazamızdan da bilenler bilir. Erzurum'daki mağazacılık sektöründe en hesaplı gross market olduğumuz konusunda biz iddialıyız. İkinci şubemiz için Kayak yolunu seçmemizin nedeni ise oradaki müşterilerimizden gelen yoğun taleptendir. Bununla beraber önümüzdeki süreçte açılacak şubelerimiz de var. Kısmet olursa yıl sonuna kadar üçüncü şubemizi. 2 yıl içerisinde de toplamda altı şubeyi hedefliyoruz. Tabi biz yerel bir marketiz. PERDER üyesi bir marketiz. Ben aynı zamanda PERDER'in yönetimindeyim. Burada hedefim kitle müşterileriyle hakettiği değeri hakettiği hizmeti sunabilmek. Onları önemsediğimizi onlara anlatabilmek. Biz müşteriyi misafir olarak algılıyoruz. Kültürümüzde misafir evimize geldiği zaman onu en iyi şekilde ağırlamamak vardır. Bizde burada öyle bir konsept oluşturduk ki, müşterilerimiz mağazamıza geldiği zaman Erzurum'daki görebilecekleri en güzel mağazada ağırlandıklarını hissetsinler. Onları en hijyenik şekilde ağırlayalım. Helal Gıdaya çok dikkat ediyoruz. Kurmuş olduğumuz reyonlarda rüştünü ispatlamış, profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için her gün aramıza yeni arkadaşlar katıyoruz" şeklinde konuştu.

BAKKAL GROSS KENDİ MARKAMIZ

Bakkal Gross AVM Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Aydın sözlerini şöyle tamamladı;

"Biz bir aile şirketiyiz. Dört erkek kardeşin aynı çatı altında beraber yürüttüğü bir şirketiz. Erzurumluyuz. Asıl mesleğimiz gıda toptancılığı. Türkiye'nin farklı şehirlerinde de hali hazırda farklı alanlarda ticaretimize devam ediyoruz. Yerleşik düzenimiz Erzurum'da ve bu şehirde yaşıyoruz. Sıradışı bir mağaza açtığımız için bilmeyenler bazen soruyor. Siz nerelisiniz, kurumsal bir firma mısınız veya Bakkal Gross bir franchize midir diye soruyor. Bizde onlara Bakkal Gross'un kendi markamız olduğunu anlatıyoruz. Kurumsallaşabilme ve markalaşma adına ciddi çalışmalarımız var. Hergün yeni şeyler üstüne koyarak, en önemli istihdamı artırarak şubeleşme noktasında ciddi çalışmalarımız var. Erzurum'a ulusal mağazalar gelmesin diyemeyiz. Gelmelidirler, gelmek zorundalar. Serbest piyasa ekonomisinde yaşıyoruz. Bizlerde yerel esnaflar olarak kendimizi çek etmek zorundayız. Ulusal mağazaların Erzurum7da olması çıtayı yükseltecektir. Farklı bir rekabet ortamı oluşur ve bu da bu şehrin faydasınadır. Erzurum'da Bakkal Gross AVM olarak farklı bir çıkış yakaladık. Çok yeni bir mağaza olsak da mağazamızı ziyaret eden insanlar Gross AVM mantığının nasıl harmanlanmış olduğunu görünce bizlere teşekkür ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Bizde daha yenisi daha iyisini nasıl yaparızın planlamasını yapıyoruz. İddialı olduğumuz konulardan biri de hijyen ve profesyonel ekip. Erzurum'da üretim yapıta bizim mağazamızın raflarında yerini almayan hiçbir ürün yoktur. Biz bunu ayıp olarak kabul ederiz. Kesinlikle olmalı. Erzurum'da da bu anlamda ciddi firmalar var. Gıda ve deterjan konusunda imalatçı firmalar var. Bizim kapılarımız bu arkadaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Biz kalitesiz mal satmıyoruz. Gross mantığı burada devreye giriyor. Vatandaşa toptan fiyatına perakende satışı yapıyoruz. Bu fiyatlar gıdada da geçerli züccaciyede de geçerli. Bu konuda iddialıyız. 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.