Politika Haber Girişi : 26 Kasım 2013 13:55

Flaş... Büyükşehir adayı yüzde 90 Sekmen!

Flaş... Büyükşehir adayı yüzde 90 Sekmen!
AK Parti'nin merakla beklenen adayları tek tek belli olmaya başladı.
AK Parti'nin merakla beklenen adayları tek tek belli olmaya başladı.Yeni büyükşehir olan iki il olan Mersin ve Ordu'da sürpriz isimler aday olurken, Erzurum'da ise eski Kartal Belediye Başkanı ve eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen aday gösterildi.
Radikal'in haberine göre; AK Parti'nin Mersin'de Bakan Yardımcısı Mustafa Seven'i, Ordu'da Ordu milletvekili Enver Yılmaz'ı, Erzurum'da ise Kartal eski Belediye Başkanı, eski milletvekili Mehmet Sekmen'i aday göstereceği öğrenildi. AK Parti'de Mersin için ankette Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, Erzurum için ise Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'ın adı geçmişti. Çağlayan ve Akdağ'ın belediye başkan adaylıklarını istemedikleri biliniyor. Mersin'e gitmek istemeyen Çağlayan'ın yerine yardımcısı Seven aday gösterilecek. Erzurum'a aday gösterilen Mehmet Sekmen ise Kartal Belediye Başkanlığı'nın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili olmuştu. Ordu'ya İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'in aday olmak istediği biliniyor. Ancak Parti yönetiminin tercihi Enver Yılmaz oldu. AK Parti'nin Tekirdağ'da Vali Yardımcısını aday göstereceği konuşuluyor. AK Parti'nin Diyarbakır, Adana, Van, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayları ise büyük oranda bugün belli olacak. 
AK Parti'de bir son dakika değişikliği olmaz ise, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen olacak.

MEHMET SEKMEN KİMDİR?

1958 yılında Erzurum'da doğdu. İlkokul Üsküdar'da, ortaokulu Tekirdağ'da, liseyi İstanbul'da tamamlandı.1981 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde mezun oldu. Öğrencilik yıllarında Vakıflar Bankası'nda çeşitli görevlerde çalıştı. Ankara Bankacılık Yüksek Okulu'nu bitirerek ihtisasını tamamladı.Öğrenim yıllarında çeşitli dernek faliyetlerinde bulundu. Bir gençlik vakfının kurucu üyeliğini ve başkanlığını yürüttü. 1985 yılından sonra Serbest Mali Müşavirlik, özel bir şirkette finansman yöneticiliğinde bulundu. Daha sonra kendi ticari firmasını kurarak bir süre yöneticilik yaptı.1991 yılında Refah Partisi'nin Kartal İlçe Başkanlığı görevine seçildi.1992-1994 yılları arasında Samandıra Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Refah Partisi'nden Kartal Belediye Başkanlığı'nı kazandı, 1999 seçimlerinde ikinci kez Başkanlığa seçildi. Kartal Spor Kulüp Başkanlığı ve 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı görevlerinde bulundu. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. Orta düzeyde İngilizce bilen Sekmen, evli ve 4 çocuk babası.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yuh olsun 26 Kasım 2013 23:15

    Sizde hemen kimlik bilgisi yayinlayip önümüze servis etmeyin sizde protesto edin adami haber yapmayın 400 bin nüfuslu memlekette adammı yok o kadarmı aciz bir milletiz lthal adam geliyor bizde kirmizi halı seriyoruz Başbakan haklı adam haberi cikartiyor nabza bakiyor tepki yok bu şehir hepimizin kardeşim yanlış olana yanlış diyin

  • yuh olsun 26 Kasım 2013 23:10

    Inşallah buyuk sehiride kaybeder bu kadar adama telefon aciyorsun aday soruyorsun anket yapiyorsun temayul yapiyorsun sonrada dalga gecer gibi vali atar gibi birini çağırıyor ve alin size belediye başkanı dayatması yapıyorsun bu nasil demokrasi nasil benim isteğim oluyor hayatinda erzuruma gelmemiş bi adamı baskan olarak yolluyorsun haydi erzurum vakit urfa olma vakti vakit faki baba çıkartma vakti

  • abdulkadir 26 Kasım 2013 21:55

    tamam güzelde bu aday hiç erzurumda yaşamamış ki ...

  • Abdurrahman 26 Kasım 2013 16:54

    Mehmet sekmen aday olursa 6-7 ilçeyi kaybeder Ak parti şimdiden hayırlı olsun ne diyelim.