Politika Haber Girişi : 26 Ocak 2014 15:31

Flaş... Ala'dan mesaj gibi sözler... Alnınızı ak, başınızı dik!

Flaş... Ala'dan mesaj gibi sözler... Alnınızı ak, başınızı dik!
İçişleri Bakanı Efkan Al, bakan olduktan sonra ilk kez geldiği memleketinde bar ekibi ve ciritçiler tarafından karşılandı.
Cem BAKIRCI'nın haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- İçişleri Bakanı Efkan Al, bakan olduktan sonra ilk kez geldiği memleketinde bar ekibi ve ciritçiler tarafından karşılandı. Karşılama töreninde konuşan Bakan Ala, "Bu kültürün çocuğu olarak, sizin yetiştirdiğiniz, oluşturduğunuz iklimi teneffüs eden bir kardeşiniz olarak, biliniz ki bundan sonra da bu görevi devredeceğim güne kadar sizin alnınızı ak, başınızı dik tutacak şeyler duyacaksınız ve göreceksiniz bizden" dedi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere özel uçakla AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ ve Fazilet Dağcı Çığlık ile birlikte Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Ala, havalimanında Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz ve Muhyettin Aksak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, belediye başkan adayları ve vatandaşlar karşıladı.
"Erzurum'un gururusun", "Türkiye seninle gurur duyuyor",  "Hoş geldin sayın bakanım" sloganları eşliğinde VIP salonundan çıkan Ala'yı, kendisini karşılayanlar arasında İmam Hatip Lisesi'nden öğretmeni olan Ali Öztürk'e yakın ilgi gösterdi. Bakan Ala, "Hocam beni şereflendirdiniz" dedi.
VIP salonu çıkışında kendisini karşılayan vatandaşlara hitap eden Bakan Ala, Erzurum'a gelmek için bir aydır plan, program yaptığını ancak Türkiye'nin yoğun meseleleri nedeniyle gecikmeli olarak gelebildiğini ifade etti.



Ala, "Erzurumlu olarak sizlerin her zaman, Erzurum'un onurunu, gururunu ve Türkiye'deki şanını, şöhretini bu noktaya getirmedeki emeğinizden yararlandığımı söylemek isterim. Biz Türkiye'de, Erzurumlu dediğimiz zaman bir vakur insan, dürüst insan, samimi insan profilini rahatlıkla göz önüne getiriyorsak bu sizin ortaya koyduğunuz tecessüsten dolayıdır. Biz kendi kendimize bunu yapmış değiliz. Sizin biriktirdiğinizi, sizin irfanınızı kendimize şiar edindik. Bu nedenle biz Erzurumluyuz diyerek, başımız dik, alnımız ak, aldığımız her işi, işe layık bir biçimde çalışarak sonuçlandırma azmini ortaya koyduk. Bunda en büyük pay sizindir" dedi.
Konuşmasını, "Bu kültürün çocuğu olarak, sizin yetiştirdiğiniz, oluşturduğunuz iklimi teneffüs eden bir kardeşiniz olarak, biliniz ki bundan sonra da bu görevi devredeceğim güne kadar sizin alnınızı ak, başınızı dik tutacak şeyler duyacaksınız ve göreceksiniz bizden. Bundan hiçbir tereddüdünüz olmasın"  sözleriyle sürdüren Bakan Bakan Ala, "Biliniz ki sizin öğrettikleriniz, sizin ortaya koyduğunuz ilkeler bizim yolumuzu aydınlatacaktır. Biz o yoldaki işaretleri takip ederek, varacağımız yere varacağız. Biz esasa usulü hiçbir zaman mahcup etmeyeceğiz. Biz varacağımız esasın, hedefin kutsallığı ve doğruluğu kadar yöntemin de doğruluğundan ayrılmayacağız. Bunu sizler öğrettiniz bizlere" diye konuştu.



Halkla daha çok biraraya geleceğini, Erzurum ziyaretlerini de sıklaştıracağını anlatan İçişleri Bakanı Ala, şunları söyledi: Bugüne kadar açık konuşmak gerekir ki aldığımız işin, yaptığım görevin gereği, çok daha az gelebildik. Başarılı bir şekilde Erzurum'u, Türkiye'de ve dünyada hak ettiği yere getirme konusunda elimizden geleni yaparız. Sizlerin de desteğiyle bizim işbirliğimizle inşallah bu işi daha çok ileriye götüreceğiz. Aldığımız görevin gereği daha çok burada olacağım. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Daha sık bir araya gelerek, Erzurum'un, ülkemizin meselelerini masaya yatırıp, gerekli inisiyatifi alıp inşallah sonuçlandıracağız"
Konuşmasının ardından şehir merkezine doğru hareket eden Bakan Ala, kent girişinde atlı ciritçiler karşıladı. Makam aracını durdurup, ciritçilerle selamlaşan Bakan Ala, sonrasında Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti. 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.