Gündem Haber Girişi : 01 Ocak 2014 16:04

Flaş... AK Parti'yi karıştıran iddia!

Flaş... AK Parti'yi karıştıran iddia!
AK Parti'nin dün gece medyaya sızan ilçe belediye başkan aday listesinde Muş doğumlu bir ismin yer alması gündeme bomba gibi düştü.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti'nin dün gece medyaya sızan ilçe belediye başkan aday listesinde Muş doğumlu bir ismin yer alması gündeme bomba gibi düştü. AK Parti'nin Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'un üstünü çizip, Muş doğumlu olan Nurhan Yıldız'ı aday göstereceği iddiası partiyi de karıştırdı. İthal adaya karşı olduklarını dile getiren partililer, "Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i henüz halka kabul ettirmeye çalışırken, bir de Yakutiye Belediyesi gibi çok önemli bir ilçeye Muş doğumlu birini aday göstermeye çalışmak büyük bir hatadır" dediler. 
AK Parti Genel Merkezi'nin aralarında Erzurum'un da bulunduğu 30 ilin ilçe belediye başkan adaylarını belirlediği iddiasıyla medyaya servis edilen aday listesi, Erzurum'u tam manasıyla karıştırdı. Birçok belediye başkanının "yola devam" ettiğini öne süren listelerde en çok tepkiyi Yakutiye Belediye Başkan adayı Nurhan Yıldız çekti. Yıldız'ın yıllardır Erzurum'da yaşadığını ancak aslen Muşlu olduğunu öne süren partililer, Genel Merkez'in şehrin merkezi olan bir belediyeye ithal aday göstermeye çalışmasına tepki gösterdiler. 
AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği de yapan ve Aziziye Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatı yapan Nurhan Yıldız'ın kişiliği ve insani yönlerine söylenebilecek hiçbirşeyleri olmadığını savunan partililer, "Biz, partinin aday belirleme şekline itiraz ediyoruz. Aynı hatayı Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesinde de yaptılar. Henüz Büyükşehir adayımız Mehmet Sekmen'e yönelik yapılan (ithal aday) eleştirilerini ortadan kaldıramamışken, aynı şekilde Yakutiye gibi göz önündeki bir belediyeye Erzurumlu olmayan birini aday göstermek ciddi bir yanlıştır" diye konuştular. 
Yakutiye'ye ithal aday göstermek yerine, mevcut belediye başkanı Ali Korkut'un yeniden aday gösterilmesinin daha isabetli olacağını savunan partililer, "Ali Korkut bizce başarılı bir 5 yıl geçirdi. Hataları, yanlışları olabilir, ancak iyi niyetinden, çalışkanlığından kimsenin şüphesi yok. Zaten kendisi de hatalarından ders almıştır, ikinci döneminde çok daha başarılı olacaktır. Kaldı ki, seçmene de Ali Korkut'u daha rahat anlatabiliriz. İthal adayı izah etmekte zorlanırız" dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.