Politika Haber Girişi : 01 Şubat 2014 01:18

"Firavun" lafına "bögürte böğürte" cevap...

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ile cemaate yakınlığıyla bilinen DASİDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız önce telefonda sonra da twitter'da birbirine girdi.
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ile cemaate yakınlığıyla bilinen DASİDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız önce telefonda sonra da twitter'da birbirine girdi. Yıldız, milletvekili Aksak'ın kendisini ve cemaati "Sizi böğürte böğürte temizleyeceğiz" diyerek tehdit ettiğini öne sürdü...
AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak ile DASİDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, twitter'da birbirine girdi. AK Parti'nin Pazar günü yapılan aday tanıtım toplantısında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın sözlerine twitter hesabından tepki gösteren Yıldız, tepki mesajlarının ardından Milletvekili Aksak'ın kendisini telefonla arayarak, tehdit ettiğini öne sürdü.  Yıldız, Aksak'ın "Sizi böğürte böğürte temizleyeceğiz" dediğini iddia etti. Aksak ise Yıldız'ın Başbakan Erdoğan için Firavun dediğini ileri sürerek, " Telefon görüşmesinden sonra nasıl bir komplo hazırlığında olduğun merak konusu... Bakayım kendine neyi yakıştıracaksın" cevabını verdi. 
Paralel devlet tartışmaları AK Parti ile cemaate yakın STK'ları karşı karşıya getirdi. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı'nın geçtiğimiz Pazar günü yaptığı belediye başkan aday tanıtım toplantısında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Fethullah Gülen'e yönelik olduğu iddia edilen "Sen kimsin kim?" sözleri ve AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın "Paralel devlet dediğin zaman KCK da böyle bir paralel devlettir. Devlete karşı kurulan bu paralel yapılar, KCK neyse, farklı isimleri ne olursa olsun aynı kefededirler. Birbirlerinden hiç farkları yoktur" ifadeleri, cemaate yakınlığıyla bilinen STK'ların tepkisini çekti.  Bugün 150 kişilik bir grubun Erzurum Adliyesi'ne giderek hakkında suç duyurusunda bulunduğu AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak ile DASİDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız, önce telefonda sonra da twitter'da birbirlerine girdi. 



Yıldız'ın telefon görüşmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Firavun" dediğini öne süren Aksak, twitter hesabından "Başbakana Fravun diyecek kadar alçalacaksın benim sessiz kalmamı bekleyeceksin... Sözlerimin hepisinin arkasındayım konuşmamda yapılanları söyledim ... Yarası olan gocunur... Telefon görüşmesinden sonra nasıl bir komplo hazırlığında olduğun merak konusu... Bakayım kendine neyi yakıştıracaksın..." mesajlarını paylaştı. DASİDEF Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız ise telefon görüşmesinde Milletvekili Aksak'ın kendisini  "Sizi böğürte böğürte temizleyeceğiz" sözleriyle tehdit ettiğini twitter hesabından iddia etti. Yıldız, "Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, telefon açarak sana neler yapacağım göreceksin tehdidi savuruyor suçumuz demokratik hakkımızı kullanıp görüş beyan etmek. Tehditler savuruyor. Aklı sıra korkutmaya çalışıyor, bilmiyor ki, biz sadece Allah'tan korkarız" şeklinde tweetler attı. 
AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, tehdit iddiasını sert bir dille yalanlayarak, "Kendisiyle olan muhabbetimiz nedeniyle ilk tweet'inin ardından telefonla aradım. Bana, "sen nasıl orada Efkan Ala'yı alkışlarsın, sen nasıl öyle konuşursun" diye hesap sormaya kalktı. Bir milletvekili nerede kimi alkışlayacağını, ne konuşacağını kimseye sormaz. Herkes haddini bilecek. Orada konuştuklarımın sonuna kadar arkasındayım. Ben kimsenin ismini zikretmedim. One minute, Mavi Marmara, Gezi olayları, 17 Aralık soruşturmaları ve TIR'ların durdurulması konularına değindim. Hedefin Başbakan olduğunu söyledim. Açık söyleyeyim, bunu yapanlar benim nazarımda vatan hainidir. Ben konuşmamda bir tarif yaptım, kim üzerine alınırsa alınsın" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.