Sağlık Haber Girişi : 05 Kasım 2013 12:23

Fırat Bebek sağlığına kavuştu...

Fırat Bebek sağlığına kavuştu...
3 yaşındaki Malik Özdemir'in karaciğerini alarak hayata tutunan 2 yaşındaki Fırat Bal sağlığına kavuşmasıyla hastaneden taburcu oldu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Gümüşhane'de çıkan yangın sonucu beyin ölümü gerçekleşen 3 yaşındaki Malik Özdemir'in karaciğerini alarak hayata tutunan 2 yaşındaki Fırat Bal sağlığına kavuşmasıyla hastaneden taburcu oldu. 
Gümüşhane'de çıkan yangında evin birinci katında mahsur kalan ve dumandan etkilenerek hayatını kaybeden 3 yaşındaki Malik Özdemir'in organları ailesi tarafından bağışlanması Erzurum'da yaşayan 2 yaşındaki Fırat Bal'a umut olmuştu. Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde yapılan 5 saatlik başarılı ameliyat sonucunda hayata tutunan 2 yaşındaki Fırat bebek sağlığına kavuşması ile hastaneden taburcu oldu.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, Fırat'a organlarını bağışlayan aileye bir şeyler söylemek gerekli olduğunu ifade ederek çocuklarının organlarını bağışlayan ailenin gerçekten Türkiye'ye örnek olabilecek bir davranışta bulunduğunu söyledi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı, 3 yaşındaki Malik'in ailesi kendi acılarını unuttular ve başkalarının acılarını dindirebilmek için çocuklarının organlarını bağışladılar. Bu kolay bir iş değil. Bu insanlar gerçekten eli öpülesi insanlar. Devletimizin ve milletimizin bu insanların yanında olması lazım. Onlara yardım edebilmemiz ve onların işlerini de bizim kolaylaştırmamız gerekir. Bu hafta 8-9 Kasım Organ Nakli Haftası ve bundan dolayı Türkiye'de çeşitli etkinlikler yapılıyor. İnsanlarımızın sadece bu tip haftalarda bu olayların aklına gelmemesi gerek. Herkesin organ bağışına ihtiyacı olabilir bir gün bunu düşünerek yoğun bakımda yoğun bakımda olan hastası varsa veya organların bağışlarmısınız denildiğinde hayır demeden önce bir kere daha düşünsünler derim. Bu çocuklar gibi nice çocuklar organ bekliyor. Herkes bu kadar şanslı değil insanlar organ bağışı konusunda daha duyarlı olursa umarım ileri düzeydeki ülkeler gibi bizim ülkemizde de organ bağışı artacak. Toplumumuz bir şeye inandığı zaman sahip çıkıyor. Organ Nakli Haftası öncesinde Organ bağışının can bağışı olduğunu hatırlatmış olalım" dedi.

"MALİK'İN AİLESİ KARACİĞER NAKLİYLE BİZE DÜNYALARI VERDİ"
2 yaşındaki minik Fırat'ın annesi Leyla Bal, oğluna organlarını bağışlayan ailenin eli öpülecek insanlar olduğunu söyledi. Anne Leyla Bal, "Allah onlardan razı olsun. Nakil bağışlayarak bize umut oldu. Biz iki senedir hastanelere gidip geliyorduk ama geldiğimizde kilo yetersizliği ve nakil bekliyorduk. Hayatımız hastanelerde geçiyordu. En sonunda o aile bize umut ışığı oldu. Allah onlara bu acıyı bir daha göstermesin. Bu nakil sürecinde hem üzüntüyü hem de mutluluğu bir arada yaşadık. Malik'in ailesi karaciğer nakli ile bize dünyaları verdi. Çünkü evladımın iyileşmesi dünyalara bedel benim için. Nakili ben verecektim aşı falan vuruldum bütün tedavilerimiz tamamlandı ama hastanede yer olmadığı için bayramdan sonra gelin nakil yapalım dediler. Bizde köyümüze döndük. Bir akşam hastaneden telefon açtılar ve Fırat için uygun nakil bulunduğunu söylediler ve biz gece yarısı apar topar çıktık hastaneye geldik. Daha sonra Fırat'a nakil yapıldı sağlık durumu çok iyi bugün taburcu oluyoruz" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.