Spor Haber Girişi : 08 Nisan 2016 00:53

FIFA 6 puanını sildi... Türk takımı küme düştü...

FIFA 6 puanını sildi... Türk takımı küme düştü...
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Orduspor, İspanya'nın Granada takımına 66 bin euro tutarındaki borcunu ödemeyince FIFA, 6 puan silme cezası verdi. Bu karar ile ligin bitmesine 4 hafta kala Orduspor küme düştü.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Orduspor, Granada Kulübü'nden 2013 yılında kiraladığı oyuncu Jaime Romero ile kulübüne olan 66 bin euro transfer borcunu ödemedi. İspanyol takımı bunun üzerine dosyayı FIFA'ya iletti. FIFA'nın incelemesi sonucu Orduspor'un 6 puanı silindi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da bu kararı onadı.
Orduspor'un bu sezon topladığı 18 puanından 6'sı silinerek 12'ye düşürüldü. Mor beyazlı ekibin daha önce de 3 puanı Futbol Federasyonu tarafından silinmişti. Orduspor Başkanı Yaşar Pamuk, 2 aydan bu yana gazetecilere açıklama yapmadığı halde adı kullanılarak haber ve iddiaların yayınlandığını söyledi. Pamuk, şöyle dedi:
"Orduspor Kulübü'nün borçları nedeniyle 6 puanı silindi. Daha önce mali kriterlere uymamakla alakalı 3 puanı silindi. Granada kulübüyle alakalı borç nedeniyle şimdi 6 puan silindi. Tahmin etmediğimiz, bilançoda yer almayan süreçler var. Bu Granada onlardan biri. Ne 3 puan, ne 6 puan bizim hatalarımızla olan, yapabileceğimizden dolayı değil. Gönlümüz isterdiki bu olmasın. 6 puan silme durumu daha önceki zamanlarda da uygulanabilirdi. Geçen seneki hatayı yapmadık. Geçmişle ilgili eski yönetimi hiçbir zaman suçlamadım. Orduspor'un sadece kulüp borcu 15 milyon TL. Sadece Galatasaray'a 8 milyon TL borç var."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.